Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

AΘΩΟΣ παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων,Κώστας Πελετίδης στη δίκη με την Χρυσή Αυγή-ΒΙΝΤΕΟ μετά τη δικαίωση-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

AΘΩΟΣ παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων,Κώστας...

Η δίκη είχε διακοπεί στις 19 Φεβρουαρίου

ΝΕΟΤΕΡΟ Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγκεντρωμένοι μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου για τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Ο Δήμαρχος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ


 

 

12.48 Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης αμέσως μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ανέφερε: «Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας, να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής, τη ναζιστική της ιδεολογία, από την οποία εκπορεύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας. Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη Δημοτική Αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης.

Μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων».

 

 

 

12.40 Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Επίσης, με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι συμπαρίστανται από νωρίς το πρωί στον Κώστα Πελετίδη.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνονται με πορεία στο Δημαρχείο.

 

 

12.27 Aθωώθηκε  παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

 

11.37 Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των Δημάρχων. Το Δικαστήριο διέκοψε για να συνέλθει, ώστε να εκδώσει την απόφαση. Φορείς και πολίτες παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το Δικαστήριο. ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ.

 

11.32 Aυτή την ώρα αγορεύει η συνήγορος υπεράσπισης Ελένη Ζαφειρίου, η οποία αναφέρει: Ο ναζιστής τέως βουλευτής προσπάθησε να συνδέσει τον δολοφόνο Ρουπακιά με το ΠΑΜΕ. Καμία σχέση δεν έχει το ΠΑΜΕ και οι αγώνες του με ένα δολοφόνο χρυσαυγίτη.Οι πολιτικές θέσεις του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να δικάζονται στα Δικαστήρια. Ο Μιχαλολιάκος έχει δηλώσει ότι η Χρυσή Αυγή είναι η σπορά των ηττημένων του ‘45, είναι οι φασίστες, οι εθνοσοσιαλιστές.


Η μήνυση της Χρυσής Αυγής ήταν ο μανδύας της πολιτικής δίωξης του Δημάρχου. 
Ο φασίστας τέως βουλευτής είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμο κόμμα. 
Η απάντηση ήταν αποστομωτική. Και το ναζιστικό κόμμα ήταν νόμιμο κόμμα. 
Με νόμιμες διαδικασίες αιματοκύλησε τον κόσμο. Οι χρυσαυγίτες αναπολούν στρατοδικεία, εκτελέσεις αγωνιστών, εξορίες. Γι’ αυτό και η μήνυση ήταν για εσχάτη προδοσία.

 

11.25 Συνεχίζεται η αγόρευση του δικηγόρου υπεράσπισης του Δημάρχου, Γιώργου Κουκούλη ο οποίος είπε:"Η δίωξη του Δημάρχου από την Χρυσή Αυγή είναι πολιτική δίωξη. Γίνεται γιατί η Δημοτική Αρχή αντιμάχεται το ναζισμό και το φασισμό, είναι απέναντι στη Χρυσή Αυγή".

 

10.46 πμ Το λόγο έχει από την υπεράσπιση ο δικηγόρος Γ. Κουκούλης. Αναφέρει ότι: «Η μήνυση ήρθε από ένα κόμμα το οποίο είναι υπόδικο. Είναι μια εγκληματική, ναζιστική οργάνωση με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ο Δήμαρχος δεν είναι υπάλληλος, έχει πολιτικό ρόλο. Ο ίδιος ο πολιτικός ενάγων αναγορεύει σαν κίνητρο τα πολιτικά κίνητρα. Από την έκδοση της απόφασης, τίθεται εν αμφιβόλω η θέση του Δημάρχου.
Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν τον πολιτικό χαρακτήρα της δίκης».

10.33 πμ Ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο τέως βουλευτής της Χρυσή Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης ο οποίος μεταξύ άλλων υπερασπίζεται τον Μιχαλολιάκο για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και ισχυρίζεται ότι οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι παράνομες .Ο κ. Αρβανίτης εγκάλεσε το Δήμαρχο Πατρέων "γιατί είναι υπόδικος επειδή αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία για τους φακέλους των ΙΔΑΧ".

10.19πμ Την απαλλαγή του Δημάρχου Πατρέων από τις κατηγορίες πρότεινε ο Εισαγγελέας της έδρας.Ο Εισαγγελέας αναφέρθηκε στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν λέγοντας ότι: Αποτελούσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό επιβεβαιώθηκε από την ακροαματική διαδικασία και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις που έχουν κατατεθεί.

10.05 πμ Ξεκίνησε και πάλι η δίκη του δημάρχου Πατρεων. Αυτή την ώρα τοποθετείται ο Εισαγγελέας της έδρας.

9.47.πμ Ολιγόλεπτη διακοπή στην διαδικασία αυτή την ώρα.

9.22πμ. Ξεκίνησε πριν λίγο η απολογία του δημάρχου Πατρέων ενώπιον του δικαστηρίου, την ώρα που η οδός Γούναρη παραμένει κλειστή από τους συγκεντρωμένους οπυ συμπαραστέκονται στον κ. Πελετίδη.

Μεταξύ άλλων στην τοποθετηση του ο Κ. Πελετίδης τόνισε:

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, στη δίκη που είναι σε εξέλιξη:

«Καθήκον του Δημάρχου να είναι δίπλα στον Πατραϊκό λαό και να διαφυλάσσει την ενότητά του. Είναι τυχαίο ότι δέκα παρατάξεις συμφωνούν και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη;

Την μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου, υπογράφει ο Μιχαλολιάκος, που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Με ερώτησή τους μας ζητάνε να χωρίσουμε τα παιδιά στο βρεφοκομείο σε δικά μας και ξένα. Υπάρχει παιδί ξένο;
Είναι τυχαίο ότι είναι στα Δικαστήρια γιατί έχουν τάγματα εφόδου;

Είναι αυτοί που φωνάζουν σε μια μάνα που έχασε το παιδί της: Πού είναι το παιδί σου τώρα!».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία του λαού μας και την εμπειρία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το ρόλο του ναζισμού.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αναφέρθηκε στη γνωστή ρήση:

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,

Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…».

Τέλος, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει πολιτική θέση για το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και να την εκφράζει με τις Αποφάσεις του και κατέληξε λέγοντας: «Ο Δήμαρχος υποχρεούται να υλοποιεί τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

 

 

 

 

8.55πμ Στα δικαστήρια της Πάτρας με τα πόδια από τη οδό Μαιζώνος οπου από τις 8 το πρωί είχε ξεκινήσει η συγκέντρωση των εργαζομένων του Δήμου ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο Δήμαρχος τέθηκε και σήμερα επικεφαλής της πομπής που σχηματίστηκε από το δικαστικό μέγαρο.Παρών για να συμπαρασταθεί στον Δήμαρχο ειναι ο Κώστας Καζάκος.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο και κατόπιν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, όπου και παραμένει, δηλώνοντας τη στήριξή του στον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Παρόντες και σήμερα δίπλα στον Δήμαρχο Πατρέων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, οι Δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, καθώς επίσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας και η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αναστασία Τογιοπούλου, ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Κώστας Καζάκος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Βίβιαν Σαμούρη Ανδρέας Φίλιας και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ως εκπρόσωπος παράταξης, η Ουρανία Μπίρμπα

Παραβρίσκεται επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από το μέλος της Κ.Ε. και βουλευτή Αχαΐας Νίκο Καραθανασόπουλο και το μέλος της Κ.Ε., Τασία Τσατσούλη.

*πρώτη ενημέρωση 07.05πμ

Με την απολογία του Δημάρχου Πατρέων και την απόφαση του δικαστηρίου συνεχίζεται σήμερα η δίκη με τον Κώστα Πελετίδη στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ο δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου , κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών οι μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί με την απολογία του δημάρχου Πατρέων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές στήριξης του Κώστα Πελετίδη, ενώ δεκάδες είναι οι ανακοινώσεις και τα ψηφίσματα που συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά στον Δήμο.

Έχουν σταλεί δεκάδες ψηφίσματα Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων και εκατοντάδες ανακοινώσεις φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Για σήμερα έχουν προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο (8π.μ.) και στη συνέχεια πορεία και συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια:

- Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων

-Το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αχαΐας

-Το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητος του Δήμου Πατρέων

-Το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και Λοιπών Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πατρέων

-Το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών Δήμου Πατρέων

-Ο Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ

Πανελλήνιο θέμα η δίκη του δημάρχου Πατρέων Κ ... - The Best News
Σε νέα κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων την ημέρα της ...
Πάτρα: Νέες ανακοινώσεις στήριξης του Δημάρχου ... - The Best News

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οδηγός Εκλογών για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την νέα εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα εκλογών: ΔΕΙΤΕ LIVE τη μετάδοση μέσα από το διαδραστικό χάρτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις