Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών επισκέφθηκε ο τομεάρχης παιδείας και έρευνας της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, Δρ. Νίκος Κατσουγκράκης

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών επισκέφθηκε...

Όπως είπε, νέες σημαντικές προοπτικές διανοίγονται για το Επιστημονικό Πάρκο

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών επισκέφθηκε ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας της ΝΟΔΕ – Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Αχαΐας, Δρ. Νίκος Κατσουγκράκης, ο οποίος και επισημαίνει σε μήνυμά του τα εξής:

Η χώρα μας θα πρέπει να εστιάζει στις δυνατότητες που έχουν οι οικονομίες για καινοτομία και για παραγωγή και αξιοποίηση της γνώσης. Δεδομένου ότι η τεχνολογική αλλαγή προκύπτει από καινοτομικές δραστηριότητες δίνει ευκαιρίες για περαιτέρω επενδύσεις στην παραγωγική ικανότητα, δημιουργεί μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας και αύξηση εσόδων.

Μία λοιπόν από τις βασικές υποχρεώσεις των κυβερνήσεων είναι να δημιουργήσουν  συνθήκες και να ενισχύουν αναπτυξιακές υποδομές όπως το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, που  παροτρύνουν και διευκολύνουν τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν με τις επενδύσεις και τις καινοτομικές δραστηριότητες που απαιτούνται για τη διεύρυνση των τεχνολογικών αλλαγών.

Ο τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας της ΝΟΔΕ Αχαΐας, Δρ. Νίκος Κατσουγκράκης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο του Επιστημονικού Πάρκου, καθηγητή Βασίλη Αναστασόπουλο, τον Γενικό Διευθυντή του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, Γεράσιμο Μετζελόπουλο και στελέχη του φορέα, συζητώντας μαζί τους για σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και για τα οποία απαιτείται η βούληση και η συνεργασία των τοπικών φορέων προκειμένου να διευθετηθούν.

Παράλληλα ο κ. Κατσουγκράκης υπογράμμισε τις νέες σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται για το Επιστημονικό Πάρκο του οποίου, κύριος σκοπός είναι η προσφορά υψηλής ποιότητας υποδομών καθώς και η διαμόρφωση του κατάλληλου οικονομικού και επιχειρησιακού περιβάλλοντος ώστε νέοι επιστήμονες να μπορέσουν να μετατρέψουν την καινοτόμο ιδέα τους σε ανταγωνιστικό - εμπορεύσιμο προϊόν.

Ο τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, Δρ. Νίκος Κατσουγκράκης διαβεβαίωσε την διοίκηση του Επιστημονικού Πάρκου ότι θα καλέσει όλους τους παράγοντες της περιοχής μας να βρεθούν δίπλα στις προσπάθειες του για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιστημονικής επιχειρηματικότητας.

Είναι αυτονόητο προσέθεσε ότι χρειάζεται αξιοποίηση όλων των δυνάμεων σε κοινές προσπάθειες για την ενίσχυση αναπτυξιακών υποδομών όπως το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών.

*Στη φωτ. διακρίνονται οι: Βασίλης Αναστασόπουλος, Νίκος Κατσουγκράκης, Γεράσιμος Μετζελόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις