Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επίσκεψη Στάθη Θεοδωρακόπουλου στον Περιφερειάρχη

Επίσκεψη Στάθη Θεοδωρακόπουλου στον Περιφερειάρχη

Αναφέρθηκαν σε φλέγοντα ζητήματα

Χθες ήταν η πρώτη επίσκεψη του Στάθη Θεοδωρακοπουλου, ως νεοεκλεγέντα δημάρχου Αιγιάλειας και δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Τάσο Αποστολόπουλο.

Ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος συνοδευόμενος από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους του κεντρικού ψηφοδελτίου Μαρία Τσουκαλά, Λεωνίδα Μαυρουδή και Βασίλη Φιλιπόπουλο καθώς και της δημοτικής ενότητας Αιγίου Γιάννη Θεοφανόπουλο και Ευάγγελο Ευαγγελίου, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για την ανάληψη των καθηκόντων τους από 1.1.2011, συζήτησαν διεξοδικά με τον κ. Αποστολόπουλο τις εξελίξεις, σχετικά με δύο καθοριστικής σημασίας έργα για την Αιγιάλεια, για τα οποία – όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρακόπουλος - θα διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη τριετία.

Πρόκειται για τα έργα της αποπεράτωσης του λιμανιού του Αιγίου και της κατασκευής του συλλεκτηρίου αγωγού αποχέτευσης.

Το μεν πρώτο βρίσκεται ένα βήμα μπροστά πριν αρχίσει το έργο, αφού έχει ήδη ορισθεί για τις 14 Δεκεμβρίου η  δημοπράτησή του ενώ για το δεύτερο απαιτείται η απόφαση της ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος  για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ

«Και τα δύο έργα, μαζί με την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, είναι αυτονόητο ότι είναι μεγάλης σημασίας για την Αιγιάλεια και για αυτό θα κινηθούμε προς πάσα κατεύθυνση για να μη χαθεί η ευκαιρία υλοποίησής τους. Ειδικά για το έργο κατασκευής του συλλεκτηρίου αγωγού για την ένταξη του οποίου στο ΕΣΠΑ τα περιθώρια στενεύουν, καθώς λήγει στο τέλος του 2010, δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα επιδιώξουμε άμεσα να  επισκεφθούμε την αρμόδια Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο, για να διεκδικήσουμε την άμεση ένταξή του», δήλωσε ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις