Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν.Ε ΣΥΝ. Αχαΐας: "Κι όμως οι νίκες είναι στο χέρι των ενεργών πολιτών!"

Ν.Ε ΣΥΝ. Αχαΐας: "Κι όμως οι νίκες ...

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του β΄γύρου εκλογών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας, σχετικά με την νίκη της παράταξης "Τώρα για την Πάτρα" με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά στον Δήμο της Πάτρας. Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

"Η Ν. Ε. Αχαΐας του Συνασπισμού χαιρετίζει όλους τους πολίτες της Πάτρας που ψήφισαν στο β΄γύρο των  εκλογών το συνδυασμό «Τώρα για την Πάτρα» και ανάδειξαν Δήμαρχο της πόλης το Γιάννη Δημαρά.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν αποτελεί μόνο ανατροπή της  σειράς του α΄γύρου αλλά ανατροπή μιας κατεστημένης κατάστασης που είχε φτάσει στα όρια της και δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Η ψήφος των Πατρινών έβαλε τέλος σε μια  μακρά περίοδο διοίκησης του Δήμου από πλειοψηφίες απόλυτα εξαρτημένες από τα κόμματα του δικομματισμού και από εκείνες τις δυνάμεις που είχαν δημιουργήσει ένα πλέγμα διαπλεκόμενων τοπικών συμφερόντων. Επίσης είναι απόρροια της οργής τους για τα μέτρα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση κάτω από τις επιταγές της τρόικας, την οποία βρήκαν τη δυνατότητα να διοχετεύσουν σε μία κατεύθυνση δημιουργικής ανατροπής.

Η Ν. Ε. Αχαΐας του Συνασπισμού χαιρετίζει ιδιαίτερα τη στάση εκείνων των αριστερών και προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι απορρίψανε «ντιρεκτίβες» κομμάτων, ομάδων και «παραγόντων» της Αριστεράς που με περίσσεια ιδεοληπτικής αλαζονείας αλλά και με διαστρέβλωση των πραγματικών πολιτικών δεδομένων καλούσαν τους πολίτες σε «επαναστατική γυμναστική», περιφρονώντας έτσι την ανάγκη για μικρές ή μεγαλύτερες νίκες που δίνουν την ελπίδα και κινητοποιούν για βελτίωση των όρων της ζωής τους και της πόλης τους.

Ο Συνασπισμός με όλες του τις δυνάμεις, με τον πολιτικό και προγραμματικό του εξοπλισμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τα μέλη και τους φίλους του που  συμμετέχουν στη λειτουργία της παράταξης και με εκείνους και εκείνες που έχουν εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες θα βρεθεί στη πρώτη γραμμή της μεγάλης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη της Πάτρας.

Ξέρουμε ότι η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη. Ότι ο «Καλλικράτης» έχει ως βασική επιδίωξη τον δημοσιονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχει να αντιστρέψει μια αρνητική παράδοση δεκαετιών στη διαχείριση του Δήμου. Ότι πρέπει μέχρι την 1/1/2011 να προλάβει να προετοιμαστεί και να σχεδιάσει την εφαρμογή της πολιτικής της. Για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα παρά να αξιοποιηθούν όλα εκείνα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που οδήγησαν στη νίκη: η ανιδιοτέλεια, η διάθεση προσφοράς και η εργατικότητα του Γιάννη Δημαρά και των μελών της παράταξης «Τώρα για την Πάτρα»".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις