Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα ύψη η αποχή στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Στα ύψη η αποχή στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Εκτινάχθηκε σχεδόν στο 60% στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Μεγάλο ποσοστό σε αυτές τις εκλογές καταλαμβάνει στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, η αποχή των ψηφοφόρων, από τον πρώτο και κυρίως, από τον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που καταγράφουν αποχή γύρω στο 60%, στο δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, επιβεβαιώνοντας την εικόνα, που επικρατούσε από νωρίς στα εκλογικά τμήματα της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, η οποία ήταν ακόμα πιο υποτονική, ως προς την προσέλευση στις κάλπες, σε σχέση με την πρώτη Κυριακή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, για την ανάδειξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στην ενσωμάτωση του 99,95% των εκλογικών τμημάτων,  από τους 699.527 εγγεγραμμένους, ψήφισαν 291.520. Η αποχή σε ποσοστό αγγίζει το 58,33%.

Στο Δημο Πατρέων η αποχή ήταν λίγο μικρότερη. Στο σύνολο των εκλογικων τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, ψήφισαν 67.530 άτομα, από τους 155.222 εγγεγραμμένους και η αποχή λαμβάνει ποσοστό 56,49%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις