Στο Αρχαίο Ωδείο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2016 - Στα 12 και 10 ευρώ τα εισιτήρια
Αναμφίβολα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι Πατρινοί θεατρόφιλοι την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Επτά Επί Θήβας» του Αισχύλου που ήδη ανέβηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 22 και 23 Ιουλίου εν μέσω αποθεωτικής υποδοχής από το κοινό, όπως γράφτηκε. Μάλιστα οι δύο παραστάσεις του έργου στην Επίδαυρο ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του Νεοελληνιστή καθηγητή Δημήτρη Μαρωνίτη.
Όπως έγραψε το σάιτ της Ναυτεμπορικής, με παρατεταμένο χειροκρότημα και δακρυσμένα μάτια, όρθιοι πάνω από 8000 θεατές, δεν άφηναν τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης να φύγουν από τη σκηνή, επιβραβεύοντας με πολλά «μπράβο» τις ερμηνείες αλλά και την ποιητική σκηνοθετική προσέγγιση της επίκαιρης πολιτικής τραγωδίας του Αισχύλου.
Κορυφαία σκηνή η αναμέτρηση του Ετεοκλή με τον Πολυνείκη, μια μονομαχία που έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση προκαλώντας την έντονη συγκίνηση του κοινού.
Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει - σε διπλή διανομή με τον πρωταγωνιστή του ΚΘΒΕ Χρίστο Στυλιανού - τον ρόλο του Ετεοκλή. Μαζί τους η Νάντια Κοντογεώργη με καταγωγή από τα Καλάβρυτα (Αντιγόνη), η Ιώβη Φραγκάτου (Ισμήνη), ο Γιώργος Καύκας (Άγγελος), ο Αλέξανδρος Τσακίρης (Κήρυκας) και ένας 14μελής χορός νέων ηθοποιών.
Οι δύο παραστάσεις της Επιδαύρου όπως προείπαμε, ήταν αφιερωμένες στη μνήμη του Δημήτρη Μαρωνίτη, του κορυφαίου αυτού πανεπιστημιακού δασκάλου, κλασικού φιλολόγου, μεταφραστή και δοκιμιογράφου που είχε διατελέσει στο παρελθόν Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ και του ηχολήπτη του ΚΘΒΕ Γιάννη Πειραλή, που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.
Στην Πάτρα, η παράσταση «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Λιθουανού δημιουργού Τσέζαρις Γκραουζίνις, θα παιχθεί την Τετάρτη 27/7 καθώς και την Πέμπτη 28/7 στις 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2016.
Στην παράσταση της Τετάρτης τον Ετεοκλή θα ερμηνεύσει ο Χρίστος Στυλιανού ενώ στην παράσταση της Πέμπτης τον ρόλο θα παίξει ο Γιάννης Στάνκογλου.
Πρόκειται για μία πολιτική τραγωδία με θέμα την εμφύλια σύγκρουση των δυο γιων του Οιδίποδα για το θρόνο.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Σκηνικά-Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης
Χορογραφία-Κίνηση: Έντι Λάμε
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σαμαρτζίδου
Οργάνωση παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη.
Διανομή
Ετεοκλής: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού, Πολυνείκης: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού, Άγγελος: Γιώργος Καύκας, Κήρυκας: Αλέξανδρος Τσακίρης, Αντιγόνη: Νάντια Κοντογεώργη, Ισμήνη: Ιώβη Φραγκάτου.
Χορός: Λουκία Βασιλείου, Δημήτρης Δρόσος, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αλεξία Σαπρανίδου, Εύη Σαρμή, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιώργος Σφυρίδης, Ευανθία Σωφρονίδου, Κωνσταντίνος Χατζησάββας.
Προπώληση εισιτηρίων στην Πάτρα:
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων»
Πλατεία Γεωργίου – τηλ. 2610 273.613 (Τρίτη – Κυριακή 10.00-13.00 & 18.00-21.00)
Music Station (ώρες καταστημάτων)
Ρήγα Φεραίου 34 – τηλ. 610 222.411
Οπτικά Καραμούζης (ώρες καταστημάτων)
Μαιζώνος 92 – τηλ. 2610 221.989
Βιβλιοπωλείο Discover (ώρες καταστημάτων)
Πατρέως 30 – τηλ. 2610 624.916
Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος», Κορίνθου και Φιλοποίμενος.
Γενική είσοδος 12 ευρώ - Ανέργων, Φοιτητικά και ΑΜΕΑ 10 ευρώ.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








