Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τα ισχυρά...λουκέτα της αγοράς που άφησαν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους και μείωσαν το ΑΕΠ κατά 25% στα χρόνια της κρίσης

Τα ισχυρά...λουκέτα της αγοράς που άφησα...

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται η ελληνική αγορά που φαίνεται ότι πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με τα αλλεπάλληλα λουκέτα από ισχυρές εταιρείες. Η οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα, η ύφεση που έχει κατακρημνίσει το ελληνικό ΑΕΠ στερώντας του το 25% σε συνδυασμό με την κακή διαχείριση, τα πολλά δάνεια και τα  capital controls έχουν αναγκάσει ιστορικές επιχειρήσεις της  ελληνικής αγοράς να βάλουν λουκέτο.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των τελευταίων ετών.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

Τον Απρίλιο του 2016, η εταιρεία έβαλε «λουκέτο» μετά από 66 χρόνια λειτουργίας. Η εταιρεία αποδίδει το «λουκέτο» στο γεγονός ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που περιελάμβανε και νέο τραπεζικό δανεισμό ακυρώθηκε μετά τις δραματικές εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού. Υπολογίζεται ότι περίπου 450 εργαζόμενοι έμειναν στον δρόμο.

SPRIDER STORES

Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης είχε κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 αλλά δεν έγινε δεκτή και το 2013 οδηγήθηκε στο κλείσιμο. H εταιρεία το 2010 έφθασε να αριθμεί πάνω από 110 καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδας. Η οικονομική κρίση όμως είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών με αποτέλεσμα η Sprider από το 2009 και μετά να εμφανίζει ζημίες.

ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Η οικονομική κρίση, η έλλειψη ρευστότητας και η απώλεια μεριδίων οδήγησαν σταδιακά στο κλείσιμο ενός από τα κυρίαρχα brand στον τομέα των τροφίμων. Τον Νοέμβριο του 2013 η εταιρεία κατέβασε ρολά.

SOFTEX (ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ)

Η ιστορική χαρτοβιομηχανία Softex, που σε έναν χρόνο θα συμπλήρωνε 80 χρόνια ζωής, έβαλε οριστικά λουκέτο. Στις αρχές του 2016 η διοίκηση της «Αθηναικής Χαρτοποιίας» ανακοίνωσε, ότι κλείνει οριστικά το εργοστάσιο της οδού Χαρτεργατών.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Ένα από τα πρώτα μεγάλα λουκέτα μετά την είσοδο της χώρας στο Μνημόνιο ήταν τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ. Έκλεισαν οριστικά το 2011. Στα χρόνια που «μεσουρανούσε» απασχολούσε 3.500 εργαζόμενους και είχε συνεργασία με πάνω από 2.000 προμηθευτές.

NEOSET

Τον Μάρτιο του 2014 πτώχευσε οριστικά η εταιρεία, με 300 εργαζόμενους να υπολογίζεται ότι έχασαν τη δουλειά τους. Η επιπλοβιομηχανία είχε σταματήσει να ικανοποιεί τις υποχρεώσεις της προς εργαζομένους, πιστωτές και προμηθευτές, ενώ το εργοστάσιό της κατασχέθηκε.

ΑΓΝΟ

Η ιστορική γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ «κατέβασε ρολά», μετά από χρόνια υπολειτουργίας και πάνω από 300 εργαζόμενοι έμεινα στον δρόμο. Από τον Αύγουστο 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, έναντι των πιστωτών. Στην αίτηση που υπέβαλε, για υπαγωγή στο άρθρο 99, επικαλείτο έλλειψη ρευστότητας, συνεπεία της οποίας αδυνατούσε να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

ΑTHENS LEDRA

To τελευταίο μεγάλο λουκέτο που έσκασε στην αγορά. Η εταιρεία προχωράει σε πλειστηριασμό του ξενοδοχείου, τα χρέη του οποίου αγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ. Από την περασμένη Τρίτη το Ledra σταμάτησε να δέχεται νέους πελάτες, ενώ εκείνοι που ήδη διέμεναν στο ξενοδοχείο αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν σε άλλες μονάδες

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά