Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιχμές από την Ρ.Α.Π. προς Δήμο και ΔΕΥΑΠ ότι αγνόησε προτάσεις όπως για το φράγμα Πείρου - Παραπείρου

Αιχμές από την Ρ.Α.Π. προς Δήμο και ΔΕΥΑ...

Οι προτάσεις αυτές δεν συμπεριλήφθηκαν για συζήτηση στην Τακτική Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ

H Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση (Ρ.Α.Π.) - ''Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη'' σε ανακοίνωσή της με θέμα την "Δημοκρατική λειτουργία του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ" αναφέρει τα εξής: "Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις διαδικασίες, τη λειτουργία των οργάνων και τη δημοκρατία.

Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, της μεγαλύτερης δημοτικής επιχείρησης της πόλης μας, στη συνεδρίαση της 7ης Ιούνη, η δημοτική αρχή δια του Προέδρου, ενημέρωσε τα μέλη ότι 2 μέρες μετά (9-10 Ιούνη) πραγματοποιείται στη Χαλκίδα η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ) όλης της χώρας.

Ενώ η δημοτική αρχή κατέθεσε συμμετοχή έχοντας προαποφασίσει την εκπροσώπηση της ΔΕΥΑΠ «ξέχασε» να φέρει σε συζήτηση -στο μόνο αρμόδιο όργανο που μπορεί να αποφασίσει σχετικά - τις προτάσεις της επιχείρησης στη Γενική Συνέλευση.

Από την πλευρά μας ως ΡΑΠ, μέσω του εκπροσώπου μας στο ΔΣ, Γιάννη Γκόβα, προτείναμε το πλαίσιο συζήτησης, σημεία του οποίου αναφέρουμε:

- οι κανόνες κοστολόγησης και τιμολόγησης με ανάκτηση κόστους υπηρεσιών ύδρευσης.

- η χρήση του υδατικού ισοζυγίου και των δεικτών αξιολόγησης στη διαχείριση των δικτύων.

- οι διαγωνισμοί προμηθειών.

- η συμβολή των ΔΕΥΑ στην ανάπτυξη.

- η διαχείριση της λυματολάσπης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.

- οι νέες Ευρωπαϊκές οδηγίες για τα συστήματα παρακολούθησης του πόσιμου νερού.

Θυμίζουμε στον κ. πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ και στη δημοτική πλειοψηφία ότι μπορεί να παίρνουν όποιες αποφάσεις  θέλουν, αλλά σε καμιά περίπτωση η λειτουργία και οι απόψεις των άλλων μελών του Δ.Σ. δεν είναι εκ του περισσού και περιττές.

Η διεκδίκηση για άμεση ολοκλήρωση του έργου και η διαχείριση από τους δήμους της περιοχής του φράγματος Πείρου - Παραπείρου για να μην διψάσουν οι συμπολίτες μας, θεωρήθηκε τοπικό ζήτημα που δεν αφορά την Γενική Συνέλευση (!!!) παρά την πρόταση του εκπροσώπου μας να μπει ως θέμα στη συνέλευση.

Τέτοιες αντιλήψεις, όμως, για τη θεσμική λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων αλλά και των οργανισμών, όχι μόνο δεν προάγουν τα θέματα της πόλης αλλά βλάπτουν σοβαρά τη δημοκρατία και τις όποιες δυνατές λύσεις για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των συμπολιτών μας.

Είναι καιρός, επιτέλους, να αντιληφθεί η δημοτική αρχή ότι με τη σύνθεση προάγονται πιο ολοκληρωμένες θέσεις - λύσεις και δεν προάγεται η δημοκρατία με την ηγεμονική και εμμονική συμπεριφορά των «τεχνητών» – ελέω εκλογικού νόμου - πλειοψηφιών."

 

Πάτρα: Για αντιδημοκρατική συμπεριφορά στη ΔΕΥΑΠ, κατηγορεί η ΡΑΠ τη δημοτική πλειοψηφία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις