ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Παρουσία Μπαμπινιώτη η έναρξη τού 1ου Διεθνούς Μαθητικού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών από τα Αρσάκεια σχολεία

Πάτρα:Παρουσία Μπαμπινιώτη η έναρξη τού 1ου Διεθνούς Μαθητικού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών από τα Αρσάκεια σχολεία

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τα Αρσάκεια σχολεία Πατρών η τελετή έναρξης τού 1ου Διεθνούς Μαθητικού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

 

 

Τι είναι το MODEL UNITED NATIONS (MUN), το ATSMUN

Πρόκειται για  ένα Συνέδριο Προσομοίωσης των Συνεδριάσεων τού ΟΗΕ - MODEL UNITED NATIONS (MUN), το ATSMUN.

Το Συνέδριο διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, το προσεχές τριήμερο 19-20-21 Φεβρουαρίου 2016, στον χώρο των Αρσακείων Σχολείων, στο Πλατάνι.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 350 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, σε ρόλο διπλωματών, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο λειτουργεί ως προσομοίωση των εργασιών τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες των Επιτροπών τής Γενικής Συνέλευσης, τού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τού Συμβουλίου Ασφαλείας τού Ο.Η.Ε. Εκπαιδευτικός σκοπός τού Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα που αφορούν σε θέματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Η επίσημη γλώσσα τού Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Έτσι οι μαθητές βελτιώνουν τις ρητορικές τους ικανότητες, τελειοποιούν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα, μαθαίνουν να σέβονται τον συνομιλητή και αποδέχονται τον διάλογο ως μοναδικό μέσο επίλυσης των διαφορών.

Τα ψηφίσματα τού Συνεδρίου θα αποσταλούν στον Ο.Η.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση παρέχονται στην ειδική ιστοσελίδα: www.atsmun.arsakeio.gr

Σχόλια

Ειδήσεις