Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο πιο ρετρό δρόμος της Πάτρας - Όταν το thebest έκανε βόλτα στα μαγαζιά που πάγωσε ο χρόνος-ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο πιο ρετρό δρόμος της Πάτρας -  Όταν το...

Η Κανακάρη ζωντανεύσει αναμνήσεις στους Πατρινούς

Προ καιρού περπατήσαμε στην Κανακάρη και μάθαμε οτι είναι ο πιο ρετρο δρόμος στην Πάτρα. Κάναμε μια βόλτα στα μαγαζιά που πάγωσε ο χρόνος και πραγματικά μας έμεινε αξέχαστη.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Μπορεί κανείς να μην το συνειδητοποιεί καθώς διασχίζει την Κανακάρη αλλά μια πιο προσεκτική βόλτα σε αυτόν τον κεντρικό δόμο της Πάτρας αρκεί για να δούμε οτι υπάρχουν μαγαζιά με..."ιστορία".

Εμείς επισκεφτήκαμε και σας "συστήνουμε"μαγαζιά που βρίσκονται στην «θέση τους» πάνω από 50 χρόνια. Από πάππου προς πάππου και από γενιά σε γενιά συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται με τον ίδιο ζήλο.

Το κατάστημα «Μελισσαρόπουλος» στην Κανακάρη 191 βρίσκεται εκεί τα τελευταία 100 χρόνια, από το 1900. Σήμερα, Ο Παναγιώτης Μελισσαρόπουλος συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας του στην παραγωγή και την εμπορεία τυροκομικών προϊόντων.

Στην Κανακάρη 177 βρίσκεται το καθαριστήριο “Αμερικάνικον” το οποίο λειτουργεί στον ίδιο χώρο από το 1921. O νεότερος κ. Μιχαλόπουλος συνεχίζει και αυτός την παράδοση της οικογένειάς του διατηρώντας το ιστορικό πλέον κατάστημα το οποίο ονομάστηκε “Αμερικάνικον” καθώς κάποιος παππούς έζησε στην Αμερική.

Και καθώς μαθαίνουμε λεπτομέρειες για την ιστορία του καταστήματος μια ηλικιωμένη κυρία σχολιάζει :”Το θυμάμαι από τότε που ήρθα, πριν 50 χρόνια”.

Στο κατάστημα “Κοκκίνης” βρίσκει κανείς φωτιστικά και είδη για το σπίτι. Το μαγαζί βρίσκεται Κανακάρη 124.

Ξεκίνησε να λειτουργεί πριν 50 χρόνια με την Αγγελική Κοκκίνη. Σήμερα έχει περάσει στα χέρια του γιού της.

Στην Κανακάρη 127 βρίσκεται και το κατάστημα “Αλεξόπουλος” στο οποίο βρίσκει κανείς στρατιωτικά και κυνηγετικά είδη.

Το μαγαζί λειτουργεί στον ίδιο χώρο από το 1960 και πέρασε κυριολεκτικά από γενιά σε γενιά. Σήμερα έχει περάσει στα χέρια του Μάριου Αλεξόπουλου.

Το κατάστημα “Tσιρώνης” με Λευκά Είδη βρίσκεται επί της Κανακάρη στον αριθμό 126. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας που συναντήσαμε κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μέσα στο κατάστημα θυμάται την μητέρα της να λέει ότι:“την προίκα σου θα την φτιάξεις στον Τσιρώνη”.

Το μαγαζί λειτούργησε για πρώτη φορά το 1929 με τον Βασίλη Τσιρώνη και συνεχίζει μέχρι και σήμερα που έχει περάσει στα χέρια του συνονόματου εγγονού του.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών το κατάστημα "Εργαλειολειαντική" το κατάστημα που σήμερα έχει αναλάβει από τος παπούδες του ο Αθανάσιος Σκούτας, είναι το δεύτερο πιο παλιό κατάστημα της Πάτρας. Πρωτοάνοιξε το 1898 και επί της Κανακάρη στον αριθμό 80 βρίσκεται από το 1968.

Ακριβώς δίπλα επί της οδού Κανακάρη 94, βρίσκεται ένα κατάστημα με εξίσου μεγάλη ιστορία. Βρίσκεται στην Κανακάρη από το 1967, ενώ πριν στεγαζόταν στην Ερμού, εκεί που σήμερα βρίσκεται η Αστυνομία. Σήμερα το έχει αναλάβει ο Γιώργος Σαρακίνης, με σεβασμό στην αισθητική και την ιστορία του και εξακολουθεί να εμπορεύεται λάμπες.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight