Διαβάστε αναλυτικά
Έντονα ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις αρχικές συναλλαγές της Παρασκευής στον απόηχο του μηνύματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η τράπεζα παραμένει έτοιμη να δρομολογήσει και νέα μέτρα τόνωσης εάν το κρίνει αναγκαίο.
Η ΕΚΤ κράτησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια της, με τον Mario Draghi να επιβεβαιώνει στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής την αποφασιστικότητα της κεντρικής τράπεζας να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο ώστε να πετύχει τους στόχους της. Ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμισε ότι η διολίσθηση του τιμών του πετρελαίου και η αναταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια έχουν αποδυναμώσει περαιτέρω τη δυναμική του πληθωρισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε, "θα είναι αναγκαίο να εξετάσουμε ή να αναθεωρήσουμε την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής στην επόμενη συνεδρίαση μας, αρχές Μαρτίου".
Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 1,5% στις 333,46 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 1,9% στις 9.755,49 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άλμα 2% στις 4.288,35 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,5% στις 5.859,76 μονάδες.
Ώθηση στις ευρωαγορές δίνει και η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, με το αργό Brent να ενισχύεται έως και 6,3% στα 31,10 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









