Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

"Hope for Hair": Μια επιτυχημένη εκδήλωση κοινωνικής προσφοράς σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας νέας γενιάς εθελοντών

"Hope for Hair": Μια επιτυχημέ...

Η Bergmann Kord συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα κοινωνικής ευθύνης

Ένα 10χρονο κορίτσι, δωρίζει την κοτσίδα του και αμέσως τρέχει στη μαμά της για να λάβει το μητρικό φιλί. Ένα κοριτσάκι 7 περίπου ετών, παρακολουθώντας τις φίλες της να κόβουν τα μαλλιά τους, τραβάει επίμονα τα δικά του και ρωτά τη μητέρα του αν είναι αρκετά μακριά για να τα κόψει. Μια μητέρα, υπερήφανη για τη δωρεά της κόρης της, καταγράφει τη διαδικασία με ένα tablet, το οποίο μεταφέρει ζωντανά την εικόνα στον πατέρα της μικρής, που παρακολουθεί την εκδήλωση από το γραφείο του.

Δύο μητέρες αλληλοσυγχαίρονται ασπαζόμενες η μία την άλλη, οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούν αυθόρμητα κάθε νέα προσφορά, έντονα συναισθήματα πλημμυρίζουν την αίθουσα και η εκδήλωση "Hope for Hair", δράση φιλανθρωπικού και ταυτόχρονα εκπαιδευτικού χαρακτήρα, εξελίσσεται σε μια κίνηση που προετοιμάζει και μυεί τα παιδιά σε θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και ευθύνης, με τον καλύτερο τρόπο.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν πρόσφατα, το  Σάββατο 28 Νοεμβρίου, στον ισόγειο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου ετήσιου Χριστουγεννιάτικου Bazaar του σχολείου. Πρόκειται για την πρωτοβουλία "Hope for Hair", δημιουργός της οποίας είναι η Bergmann Kord, η πρώτη κλινική μαλλιών στην Ελλάδα, που συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της σε θέματα κοινωνικής ευθύνης.

Η συγκεκριμένη κίνηση ενθαρρύνει εθελοντές να κόψουν τα μαλλιά τους, ώστε να κατασκευαστούν περούκες, που θα δωρηθούν σε παιδιά απόρων οικογενειών, τα οποία πάσχουν από καρκίνο και χάνουν τα μαλλιά τους λόγω χημειοθεραπείας.

Η συμμετοχή στη δράση "Hope for Hair" ήταν εντυπωσιακά μεγάλη με πάνω από 50 άτομα (στην πλειοψηφία τους μαθήτριες με τις δασκάλες τους) να προσφέρουν εθελοντικά τα μαλλιά τους. Μια απλή κίνηση ανθρωπιάς, εμπλουτισμένη με τις αξίες της ανιδιοτελούς κοινωνικής συμμετοχής και χορήγησης.

Η Bergmann Kord σκοπεύει να συνεχίσει δυναμικά την εξάπλωση της πρωτοβουλίας "Hope for Hair". Στόχος της κλινικής είναι πρωτίστως να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει, καθώς και να αυξήσει τη συμμετοχή του κόσμου σε αντίστοιχες κινήσεις κοινωνικής συνεισφοράς. Παράλληλα, η δράση, καθώς απευθύνεται σε παιδιά, φιλοδοξεί να συμβάλλει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς εθελοντών. "Σήμερα δωρίζουμε τα μαλλιά μας, αύριο προσφέρουμε αίμα για να σώσουμε μια ζωή, μεθαύριο γινόμαστε συνειδητά δωρητές οργάνων…".

Για να δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση, αλλά και να ενημερωθείτε για το πώς μπορείτε να δωρίσετε και εσείς μια ποσότητα από τα μαλλιά σας, επισκεφθείτε τη σελίδα της Bergmann Kord στο Facebook.

Συμπληρωματικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Bergmann Kord Αθήνας (Λεωφ. Κηφισίας 348, 15233 Χαλάνδρι), να επικοινωνήσετε με την γραμμή 210-6828888, να πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα του Hope for Hair μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης  http://www.hos2.gr/hair-for-hope/ ή στο www.kord.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά