Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με το βραβευμένο "Pride" συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Με το βραβευμένο "Pride" συνεχ...

Την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 - Θα γίνουν όπως πάντα 3 προβολές

Την Aγγλική ταινία «Pride» που περιγράφει μία αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε στην Θατσερική Αγγλία στην δεκαετία του ’80 θα προβάλλει την προσεχή Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα 6 των Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε στην Ακτή Δυμαίων η Κινηματογραφική Λέσχη Πατρών.

Όπως κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν 3 προβολές στις 18.00, στις 20.15 και η βραδινή στις 22.30. Η διάρκεια του συγκεκριμένου φιλμ που μάλιστα είχε προταθεί και για την Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας στην κατηγορία της κωμωδίας, είναι 119 λεπτά.

Η σκηνοθεσία είναι του 49χρονου Μάθιου Γουόρτσας από το Ρότσεστερ του Κεντ της Αγγλίας και παίζουν οι: Μπιλ Νάι, Ιμέλντα Στάντον, Ντόμινικ Γουέστ, Πάντι Κονσιντάιν, Άντριου Σκοτ, Τζόζεφ Γκίλγκαν, George MacKay, Ben Schnetzer, Menna Trussler, κ.α.

Η ταινία είχε προβληθεί και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με το στόρι, στο Λονδίνο του 1984 μια ομάδα γκέι ακτιβιστών προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την υποστήριξη της μεγάλης απεργίας των ανθρακωρύχων. Όταν όμως τα μέλη της χρειαστεί να μεταβούν στην Ουαλία για να συναντήσουν τους απεργούς, θα διαπιστώσουν ότι δεν είναι ακριβώς καλοδεχούμενα.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, χιούμορ, κοινωνική ευαισθησία, καλογραμμένοι χαρακτήρες και καλοδεχούμενη αφέλεια σε μια πολιτική κωμωδία της βρετανικής σχολής. Λιγότερο κωμικό και σεναριακά συμπαγές από το «Άντρες με τα Όλα τους», έχει την ίδια ζεστή και συμπονετική ματιά απέναντι σε έναν κόσμο που αναζητά απεγνωσμένα την επικοινωνία, την αλληλεγγύη και την αλληλοκατανόηση. Προτερήματα που του χάρισαν ένα BAFTA – καλύτερου ντεμπούτου από Βρετανό κινηματογραφιστή, μια υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας και τον Queer Φοίνικα του Φεστιβάλ Κανών.

Η ταινία διανθίζεται και από new wave και ντίσκο ύμνους της εποχής.

Όπως έγραψε και ο κριτικός Μανώλης Κρανάκης, το «Pride» κοιτάζει περήφανα το σινεμά του Κεν Λόουτς με τη ματιά ενός αυθεντικά λαικού σινεμά.

H ταινία βγήκε στις Αθηναικές αίθουσες στις 23 Ιουλίου 2015 σε διανομή της Neo Films.

Εκ των υποστηρικτών των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι το thebest.gr.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture