Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μια Πατρινή μας ξεναγεί στην πόλη της Λιμόζ- ΔΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια Πατρινή μας ξεναγεί στην πόλη της Λι...
Παπαϊωάννου Γεωργία

Όταν νομίζεις ότι έχεις πολλά να πεις και όλα είναι ζωγραφισμένες εικόνες

Σήμερα, νοητά βρισκόμαστε στη Λιμόζ, μια πόλη της Γαλλίας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια ομπρέλα γιατί ίσως βρέξει σε λίγο και ακολουθείστε με. Ας υποθέσουμε ότι μόλις βγήκαμε από το μεγάλο σταθμό της Λιμόζ με το όνομα Gare de Limoges-Bénédictins, που είναι ο πιο όμορφος σταθμός τρένων στη Γαλλία και βρίσκεται στις 10 πρώτες θέσεις παγκοσμίως. Στα δεξιά μας απλώνεται μια μεγάλη πλατεία, το μάτι δε βλέπει πέρα από αυτή, διακρίνεις ένα συντριβάνι και χώρους πρασίνου.

Αφήνοντας τη μεγάλη πλατεία με γρήγορο βήμα φτάνουμε σε μια άλλη πλατεία με το όνομα Aine Place d'Aine. Η αρχιτεκτονική εδώ και τα κτίρια είναι εντελώς διαφορετικά από ότι έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας. Για να δεις ένα κτίριο ολόκληρο πρέπει να γύρεις αρκετά το κεφάλι, ναι, ναι! Νομίζω πως καταλαβαίνετε!

Έπειτα, μερικά βήματα από την πλατεία βρίσκεται το σπίτι του μεγάλου ζωγράφου Ρενουάρ (Renoir). Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις το κτίριο και να ανασαίνεις τον αέρα, που κάποτε ανάσαινε κι εκείνος. Στο μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης εκτίθενται αρκετά έργα του.

 

Σπουδαία σημασία έχει και το δημαρχείο, που βρίσκεται σε περίοπτη θέση και κοσμεί την πόλη της Λιμόζ. Πλαισιώνεται και αυτό από μια πλατεία και ένα συντριβάνι κατασκευασμένο από πορσελάνη. Αρχιτέκτονας του αυτού του μεγαλόπρεπου κτιρίου ο Charles-Alfred Leclerc.

 

Το υλικό του γρανίτη έχει κατακτήσει την πόλη, τα πιο εντυπωσιακά κτίρια είναι κατασκευασμένα από αυτό. Ο γρανίτης κυριαρχεί παντού όχι μόνο στα κτίρια αλλά και στα ρωμαϊκά αγάλματα ακόμη και στα πεζοδρόμια.

Η Λιμόζ βρίσκεται στις όχθες του Ποταμού Βιέν. Αυτό της προσφέρει πολλά ακόμη πλεονεκτήματα, καθώς το υγρό στοιχείο επιφέρει μια αρμονία, ψυχική γαληνή, εξωστρέφεια στις αγορές και κατ' επέκταση στους ανθρώπους και ευφορία στα εδάφη.

 

Σημείο συνάντησης, θα μπορούσε να είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου (Cathédrale Saint-Etienne), καθώς λόγω του μεγέθους του διακρίνεται από πολλά σημεία της πόλης. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον 13ο αι., είναι γοτθικού ρυθμού και είναι κατασκευασμένος από γρανίτη!

Η περιοχή γύρω από το ναό είναι πολύ γραφική, με στενά δρομάκια, πολύ πράσινο και βρίσκεται κοντά στον ποταμό Βιέν και το Μουσείο Καλών Τεχνών.

 

Η πόλη της Λιμόζ είναι προικισμένη, καθώς δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια μεγάλη πόλη και ταυτόχρονα διατηρεί όλα τα θετικά στοιχεία μιας μικρής πόλης (γρήγορη μετακίνηση, ηρεμία, αργούς ρυθμούς ζωής).

Ταυτόχρονα, είναι καταπράσινη και μεστή από ιστορικές μνήμες όπως, η ρωμαϊκή εποχή και η Αντίσταση του '40. Αυτό της δίνει μια ακόμη ουσία, ακαταμάχητη, διότι στον αέρα πλανάται κάτι άγνωστο, που ανυπομονείς να ανακαλύψεις.

 

Το άφησα για το τέλος, επειδή πολλοί γνωρίζετε ότι η πόλη είναι μοναδική λόγω της πορσελάνης και των ξεχωριστών αντικειμένων, που παράγει με αυτή. Είναι γνωστή συγχρόνως, για τους μεσαιωνικούς σμάλτους.

Ενώ παράλληλα, η τοπική ομάδα μπάσκετ διακρίνεται συνεχώς με τελευταία ανάδειξή της φέτος ως Πρωταθλήτρια Γαλλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 11η στην ιστορία της .

Για όσους τολμήσετε να την επισκεφτείτε Bon voyage!

Αφιερωμένο στην αγαπημένη ομάδα του thebest.gr

Άποψη από Μουσείο Καλών Τεχνών

Άποψη από Μουσείο Καλών Τεχνών

Άποψη από Μουσείο Καλών Τεχνών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight