Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΤΩΡΑ:Υπάρχει συμφωνία-Τσίπρας:To Grexit αποτελεί παρελθόν-Ιδρύεται τελικά το Ταμείο περιουσιακών στοιχείων με έδρα την Αθήνα!Μέρκελ:Εκτός συζήτησης η ονομαστική διαγραφή χρέους -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΩΡΑ:Υπάρχει συμφωνία-Τσίπρας:To Grexit ...

Οι Γερμανοί θέλουν να επιβάλλουν δυσβάσταχτους όρους

10.53 Φρανσουά Ολάντ:O ρόλος της Γαλλίας όλες αυτές τις εβδομάδες ήταν να γίνει σεβαστός ο ελληνικός λαός αλλά και τα άλλα έθνη. Ο ρόλος της Γαλλίας ήταν να βρεθεί ο σωστός δρόμος για την Ευρώπη.

 

10.47 To Grexit αποτελεί παρελθόν είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Δώσαμε μάχη μέχρι τέλους, θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, τα βάρη θα τα φορτωθούν οι έχοντες και όσοι είχαν καταφέρει να ξεφύγουν γιατί τους προστάτευαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ανέφερε.Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές μεταρρυθμίσεις.

 

 

10.45 Δώσαμε μια σκληρή μάxη 6 μήνες τώρα. Βρεθήκαμε μπροστά σε σκληρά διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις.Πήραμε την ευθύνη της απόφασης για να αποφύγουμε τις επιδιώξεις των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αυτή την ώρα σε συνέντευξη τύπου.

10.37 Συνεχίζεται η συνέντευξη της Άνγκελα Μέρκελ.Το νέο Ταμείο θα συσταθεί άμεσα και θα υπάρξουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ, είπε. Ποσό των 2,5 δισ. ευρώ θα διατεθεί για άμεσες επενδύσεις Σε σχετική ερώτηση για το δημοψήφισμα λέει ότι ο ελληνικός λαός διατράνωσε την επιθυμια του να παραμείνει στην ευρωζώνη.

 

10.25 Μέρκελ: Θα συζητήσουμε για το χρέος μόλις έχουμε την πρώτη θετική αξιολόγηση. Εκτός συζήτησης η ονομαστική διαγραφή χρέους.Tα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα. Θεμελιώθηκαν οι βασικές αρχές αλληλεγγύης και υπευθυνότητας  παρά τον κλονισμό της εμπιστοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ που αυτή την ώρα παραχωρεί συνέντευξη τύπου.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου, είπε πρέπει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα για ΦΠΑ, ΕΛΣΤΑΤ, εργασιακά και φορολογικά, ενώ η ελληνική Βουλή πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία πριν τα άλλα Κοινοβούλια. Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β, δηλαδή Grexit.

 

10:10 Τουσκ: Επιτέλους καταλήξαμε μετά από 17 ώρες. Έχουμε συμφωνία παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Υπάρχουν αυστηροί όροι για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για χρηματοδότηση της Ελλάδας. Σχετικά με την άμεση χρηματοδότηση των αναγκών της Ελλάδας το Eurogroup θα επεξεργαστεί σχέδιο "γεφύρωσης".

Γιούνκερ: Συμφωνήθηκε να δοθούν 35 δισ. στην Ελλάδα για ανάπτυξη.

Ντάισελμπλουμ: Θα ιδρυθεί Ταμείο για τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων.Το Ταμείο θα συμβάλει για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, αλλά και το χρέος. Έδρα του Ταμείου στην Ελλάδα και θα στελεχώνεεται από εμπειρογνώμονες.

10:09 Εώς μεθαύριο η Ελληνική Βουλή πρέπει να ψηφίσει σημαντικά νομοσχέδια για ΦΠΑ, κατάργηση πρόωρων συντάξεων κ.λπ.

10.03 Σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο NTV, Μέρκελ και Τσίπρας κατέληξαν σε συμφωνία για το ταμείο κρατικής περιουσίας, ένα από τα δύο αγκάθια που απασχόλησαν την μαραθώνια συνεδρίαση της Ευρωζώνης.

09.58 Ομόφωνη συμφωνία για την Ελλάδα ανακοίνωσε ο Τουσκ.  "Όλα έτοιμα για το πρόγραμμα του ESM με σημαντικές μεταρρυθμίσεις και οικονομική ενίσχυση (προς την Ελλάδα)"

09.48  Σύμφωνα με τον Βέλγο πρωθυπουργό και ανάρτησή του στο Twitter: Υπάρχει συμφωνία. Το ίδιο αναφέρει και ο Κύπριος εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης: Φαίνεται πως έχουμε συμφωνία!

Υπάρχει συμφωνία σύμφωνα με τον Βέλγο Πρωθυπουργό και τον Κύπριο εκπρόσωπο - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά από δεκαέξι ώρες συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει συμφωνία, αλλά ποιος θα ψηφίσει στην Ελλάδα μια συμφωνία παράδοσης της χώρας, που απαιτούν οι Γερμανοί με τους δορυφόρους τους Φινλανδούς, Ολλανδούς, Σλοβάκους και Λιθουανούς. Οι όροι δεν είναι απλά σκληροί, δεν είναι μόνον ταπεινωτικοί και εξευτελιστικοί, είναι όροι που θέλουν να επιβάλλουν δυνάμεις κατοχής σε χώρα που έχουν κατακτήσει μετά από πόλεμο.

Το λιγότερο είναι τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα που οδηγούν σε βέβαιη ύφεση, όταν οι δανειστές απαιτούν τη μεταφορά δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ειδικό ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο  Το εν λόγω fund του Λουξεμβούργου είναι το Institution of Growth που αποτελεί θυγατρική και υποκατάστημα της KfW, της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Γερμανίας, της οποίας πρόεδρος είναι ο Σόιμπλε και αντιπρόεδρος ο «σοσιαλδημοκράτης» Γερμανός Αντικαγκελάριος Γκάμπριελ.

Άραγε, ποια είναι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία;  Μήπως τα νησιά, μήπως η Ακρόπολη; Θυμόσαστε ασφαλώς, ότι πριν τρία χρόνια, οι Φινλανδοί είχαν θέσει τέτοιο θέμα και τότε είχε θεωρηθεί ως λεκτική υπερβολή.

Ο όρος αυτός που θέτουν Σόιμπλε και Μέρκελ, συναντά τη διαφωνία κι άλλων Ευρωπαίων αρχηγών Κρατών (Ολάντ, Ρέντζι, Φάιμαν), αλλά οι Γερμανοί δεν την αποσύρουν από το τραπέζι. Αλλά ακόμα κι αν την αποσύρουν, από το περιεχόμενό της, γίνεται φανερό πόσο σκληρά θα είναι και τα υπόλοιπα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία. Και το ερώτημα είναι: ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα αποδεχθεί και θα ψηφίσει τόσο σκληρά μέτρα;

Ήδη, αυτή η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα που ξενύχτησε με κομμένη την ανάσα. Και πλέον, ακόμα και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης (Σκουρλέτης στην ΕΡΤ 1 σήμερα το πρωί) υποδεικνύουν διεξαγωγή εκλογών εντός του 2015.

Πάντως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αυτή τη στιγμή (09:40 πρωί Δευτέρας), χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής, να θα έχουμε συμφωνία ή όχι. Ένα πάντως είναι σίγουρο: ακόμα κι αν έχουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία αυτή πιθανότατα θα προβλέπει άμεση ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων (έως μεθαύριο Τετάρτη) από την Ελληνική Βουλή και μετά οι δανειστές θα συζητήσουν για παροχή βοήθειας. Και οι νόμοι που πρέπει να ψηφιστούν άμεσα αφορούν στην αύξηση του ΦΠΑ, στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, στην απελευθέρωση επαγγελμάτων και αγορών κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΌ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Συμπεριφέρονται σαν δυνάμεις κατοχής- Το θέμα είναι πολιτικό, όχι οικονομικό...


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις