Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Καθ'όδόν οι μελέτες για Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία

Καθ'όδόν οι μελέτες για Τρίπολη-Βυτίνα-Α...
Ρουμελιώτη Πέπη

Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στον Γιώργο Κοντογιάννη

Στο στάδιο εκπόνησης των μελετών βρίσκονται τα υπολειπόμενα υποτμήματα του οδικού άξονα Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με την Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη στην Ερώτηση που είχε καταθέσει επί του θέματος ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. 
"Συγκεκριμένα, στο στάδιο εκπόνησης των μελετών βρίσκονται τα ακόλουθα υποτμήματα του εν λόγω οδικού άξονα:

1. Λούβρο-Τριποταμιά-Κόμβος Ηραίας (μήκους περίπου 16 χλμ)

2. Παράκαμψη Σταυροδρομίου  (μήκους περίπου 1,5 χλμ)

3. Παράκαμψη Λαγκαδίων-Λευκοχωρίου  (μήκους περίπου 12 χλμ)

Τα προαναφερθέντα υποτμήματα έχουν ενταχτεί στη «Μελέτη του Οδικού Άξονα Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία (κατά τμήματα)» με γενικό προϋπολογισμό 5.963.015,46 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων και των γεωτεχνικών εργασιών), συγχρηματοδοτήθηκαν από το Γ’ ΚΠΣ και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2011. 
Σημειώνεται, ότι επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με συμβάσεις που είχαν ανατεθεί από το τ. ΥΠΕΧΩΔΕ βελτιώθηκαν τα περισσότερα υποτμήματα του οδικού άξονα «Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία» 
Ως προς τον οδικό άξονα Αρχαία Ολυμπία-Μεγαλόπολη, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών, εντάχθηκε στο ΠΔΕ (ΣΑΜ 071) η εκπόνηση της μελέτης για το συγκεκριμένο οδικό άξονα με πορεία Σέκουλα-Καρύταινα-Μεγαλόπολη, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ.

Ήδη συντάχθηκε ο σχετικός Φάκελος του Έργου ώστε στην επόμενη φάση να προωθηθεί η εκπόνηση πλήρους μελέτης.  
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ζητούσε από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή των τελευταίων τμημάτων της Ε.Ο Αρχαίας Ολυμπίας-Βυτίνας και παράλληλα να ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου Οδικός ‘Αξονας Αρχαία Ολυμπία-Μεγαλόπολη, τονίζοντας την σημασία των δύο αυτών έργων καθώς με την υλοποίηση τους ένα σημαντικό μέρους του πληθυσμού των Νομών Ηλείας και Αρκαδίας θα βγει από την απομόνωση".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις