Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς χρήματα για πετρέλαιο και καθαρίστριες σχολεία της Πάτρας

Χωρίς χρήματα για πετρέλαιο και καθαρίστ...
Ξανάλατος Νίκος

Αγωνία σε γονείς μαθητές και δασκάλους για το πώς θα περάσει ο φετινός χειμώνας

Το «ταμείον είναι μείον» σε πολλές σχολικές επιτροπές, με τα χρέη να παραμένουν βραχνάς για τα μέλη τους και τον κίνδυνο να μην μπορέσουν τελικά να ανταπεξέλθουν στα νέα έξοδα για την λειτουργία των σχολείων, να είναι ορατός. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Δασκάλων Ηλία Σκεπεταρη, δεν έχουν δοθεί τα χρήματα των επιχορηγήσεων, με αποτέλεσμα σε πολλές από τις επιτροπές να μην υπάρχει η δυνατότητα να αγοραστεί πετρέλαιο και να γίνει πρόσληψη καθαρίστριας.

Οι καθαρίστριες των οποίων έληξε η σύμβαση που είχαν υπογράψει με τον ΟΣΚ δεν εργάζονται, γιατί αυτή δεν ανανεώθηκε, ενώ χρέη από τις προηγούμενες σχολικές χρονιές μάλλον θα παραμείνουν απλήρωτα.

Έντονο πρόβλημα εμφανίζεται  σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σκεπεταρης, σε κάποιες περιπτώσεις και με τους απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ και ΔΕΥΑΠ, αλλά οι εταιρείες μέχρι σήμερα εμφανίζονται υποχωρητικές και δεν διακόπτουν τις παροχές, αφού πρόκειται για σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν επιτροπές οι οποίες έκαναν δαπάνες τον προηγούμενο χρόνο, τις οποίες θα μπορούσαν να τις είχαν αποφύγει, προβλέποντας ότι η  οικονομική κρίση που είχε ήδη αρχίσει, θα τους δημιουργούσε προβλήματα χρηματοδότησης στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον Ηλία Σκεπεταρη ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος και δεν αποκλείεται να μας μείνει αξέχαστος από τις σκηνές απείρου κάλλους που θα δούμε σε πολλά σχολεία της Αχαΐας, τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση και βρώμικα.

 

Ακούστε τον Ηλία Σκεπεταρη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις