Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαξίμου: Οδικός χάρτης για το μεταναστευτικό μετά την τραγωδία στο Λιβυκό

Μαξίμου: Οδικός χάρτης για το μεταναστευ...

Επί τάπητος τίθεται τη Δευτέρα το ακανθώδες ζήτημα

Επί τάπητος τίθεται τη Δευτέρα στην κυβέρνηση το ακανθώδες ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής μετά και τη ναυτική τραγωδία στο Λιβυκό Πέλαγος με θύματα εκατοντάδες μετανάστες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική κυβέρνηση επεξεργάζεται τον δικό της οδικό χάρτη, τον οποίο θα συζητήσει με τους εταίρους, ενώ τόσο η Ιταλία, όσο και η Ισπανία, η Κύπρος και η Μάλτα έχουν τους ίδιους προβληματισμούς.

Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επαφή με συνεργάτες του και τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα το πρωί κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  όπου θα συναντηθεί με τον Γιάννη Πανούση.

Όπως έγινε γνωστό, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί έκτακτο και διευρυμένο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ, προκειμένου να δρομολογηθεί ένα νέο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή που προκαλεί μεγάλα μεταναστευτικά-προσφυγικά κύματα. Στην απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβαλε και η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις του ευρωπαϊκού νότου, ενώ η ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Φεντερίκα Μογκερίνι, θα θέσει το θέμα στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.

«Η νέα τραγωδία της Λαμπεντούζα εκθέτει ανεπανόρθωτα τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που διατύπωσαν τον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι υπεύθυνη για το προσφυγικό κύμα είναι η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή το νέο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πάγωσε" όλο τον κόσμο η τραγωδία της Λαμπεντούζα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις