Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τις πολιτικές της Ελλάδας απέναντι στα ναρκωτικά

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τις π...

Με αφορμή την χρήστρια που καταδικάστηκε σε ισοβια

Με αφορμή την πρόσφατη περίπτωση της καταδίκης στη χώρα μας χρήστριας ναρκωτικών σε ισόβια κάθειρξη, οι Οικολόγοι Πράσινοι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν την πολιτική της Ελλάδας απέναντι στα ναρκωτικά. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Μ.Π., χρήστρια ναρκωτικών αλλά και γνωστή για την δράση της σε κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φυλακισμένων, καταδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη σε ισόβια κάθειρξη για την κατοχή 12 γραμμαρίων ηρωίνης! Με την απόφαση αυτή, σε μια περίοδο, όπου πολλές χώρες ανά τον κόσμο αλλάζουν την πολιτική τους σε σχέση με τα ναρκωτικά, η Ελληνική Δικαιοσύνη μας υπενθυμίζει την άδικη και αναποτελεσματική πολιτική της χώρας μας.

Αυτή η πολιτική τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχει μειώσει ούτε τη ζήτηση, ούτε την προσφορά ουσιών, όπως αποδεικνύει η πρόσφατη μελέτη Reuter- Trautmann της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ξέρουμε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Διεκδικούμε την αποποινικοποίηση της χρήσης, πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους με έμφαση στην πρόληψη, την αδογμάτιστη -από τη σκοπιά του χρήστη- πληροφόρηση και τη μείωση της βλάβης.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση τις προτάσεις της Συμμαχίας "Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά", που απευθύνθηκαν και στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Θεωρούμε ότι  η ιστορία της Μ.Π. δείχνει πόσο επείγει  ο επαναπροσδιορισμός των (εξοντωτικών) ποινών για την διακίνηση ουσιών, τον οποίο οφείλει η χώρα μας να κάνει σύμφωνα και με την Απόφαση-Πλαίσιο 2004/757/ΔΕΥ5του Συμβουλίου της Ευρώπης [στο ελληνικό ποινικό δίκαιο έχει ενσωματωθεί λανθασμένα με τον πρόσφατο ν. 3727/2008 (ΦΕΚ 257Α)], αλλά και την Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 1150/2007/ΕΚ6. Αυτή τη στιγμή έχουμε ακόμα και είκοσι φορές πιο αυστηρές ποινές φυλάκισης από άλλες χώρες της Ευρώπης, κατά παραβίαση των παραπάνω, αλλά και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (2007/C 303/01).

Η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε σχετικά την ακόλουθη δήλωση: «Προσδοκούμε ένα νομοσχέδιο που θα αποσυμφορήσει τις ελληνικές φυλακές και θα αποφορτίσει το δικαστικό μας σύστημα, ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία ποινική δίωξη για τον χρήστη. Η Μ.Π., ένας ακόμα άνθρωπος που καταδικάζεται να γίνει αριθμός σε μια θλιβερή στατιστική, αποτέλεσμα μίας κυνικής πολιτικής που εκδικείται τον χρήστη, μίας απάνθρωπης πολεμικής που μετράει μόνο θύματα, ας γίνει η αφορμή για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές για τα ναρκωτικά.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις