Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε πως ανυπομονεί να συνεργαστεί με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση

Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ δήλωσε πως ανυπομ...

"Δεν επείγουν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος", πρόσθεσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών

Η συμμετοχή στην ευρωζώνη σημαίνει δεσμεύσεις και σεβασμό στους κανόνες, επανέλαβε προσερχόμενος σήμερα Δευτέρα 26/1/2015 στη συνεδρίαση του Eurogroup ο επικεφαλής του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ.

«Το να είσαι μέλος του ευρώ, σημαίνει συμμόρφωση με ότι έχει ήδη συμφωνηθεί», είπε και επανέλαβε πως εάν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ, πρέπει να τηρεί τις συμφωνίες.

Ερωτηθείς για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έλαβε αποστάσεις όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα, ξεκαθαρίζοντας πως το θέμα δεν επείγει και πως θα τεθεί επί τάπητος μετά την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης.

«Πάντα λέγαμε ότι θα επανεξετάσουμε την βιωσιμότητα του χρέους μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», σημείωσε και προσέθεσε: «Έχουμε ήδη κάνει πολλά για να διευκολύνουμε τις συνθήκες για το χρέος της Ελλάδας, δεν βλέπω κάτι το κατ’ επείγον εκεί». Στο ίδιο πλαίσιο ξεκαθάρισε πως στην Ευρωπαική Ένωση υπάρχει σήμερα πολύ χαμηλή στήριξη σε ένα σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Τέλος, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ ανέφερε πως «ανυπομονεί» να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. «Είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση», τόνισε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις