Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βενιζέλος: Ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Ανοιχτό το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασί...

Δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοικτό στον να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας κομμάτων με στόχο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την έξοδο από το Μνημόνιο» είπε, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να μην επεμβαίνουν στις ελληνικές εκλογές και να σεβαστούν την κυριαρχία του ελληνικού λαού.

Βενιζέλος: Εκφοβισμός από ΝΔ, εφησυχασμός από ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολίτες θα κρίνουν ποιες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να παίξουν τον καταλυτικό ρόλο για τη διαπραγμάτευση, για το μέλλον της χώρας του επόμενους πολλούς μήνες, ίσως και χρόνια, τόνισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. «Αν θέλουν τη δική μας συμβολή, ας δώσουν τη δύναμη να τη δώσουμε» σημείωσε και υπογράμμισε τη σημασία του τρίτου κόμματος, της τρίτης εντολής και του συμβολικού, θεσμικού χαρακτήρα της.

O κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠαΣοΚ στο Σπόρτινγκ, θα γίνει παρουσίαση όλων των θέσεων της παράταξης. Ως προς το θέμα του ντιμπέιτ, που δεν έγινε, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε υπέρ του διαλόγου και υπέρ όλων των ντιμπέιτ, σημειώνοντας ότι «ο διάλογος μόνο διευκόλυνση μπορεί να προσφέρει σε εμάς, εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας».

Σε αυτό το σημείο άσκησε κριτική στη ΝΔ που βασίζεται, όπως είπε, στον άγαρμπο εκφοβισμό, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που «προβάλλει έναν απλοϊκό και κουτοπόνηρο εφησυχασμό».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στέλνει το μήνυμα «μην ανησυχείτε, χρόνο έχουμε» και ότι έτσι εννοεί να μείνουμε στο μνημόνιο και ότι θα πάρουμε χρήματα από τα έντοκα γραμμάτια, ενώ αυτό, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, δεν γίνεται, «γιατί στέγνωσε αυτή η μηχανή».

Είπε ακόμα ότι υποψήφιοι βουλευτές Κοζάνης ακολουθούν μια συνυποψήφια τους και λένε ότι θα τυπώσουμε ευρώ, για να σχολιάσει ότι «αυτά δεν είναι σοβαρά». Παράλληλα, στηλίτευσε την αντίληψη που επικρατεί, ότι θα υποκλιθεί η Ευρώπη αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών και των ευρωπαίων εταίρων, «γιατί δεν το θέλουν, δεν συμφέρει κανέναν και διότι έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και νομικά δεν γίνεται».

 

Διαβάστε ακόμη:

Βενιζέλος: Δεν ψάχνουμε κυβερνητικό ρόλο, αλλά θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή: tovima.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις