Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ παρουσίασε τις προεκλογικές της θέσεις

Πάτρα: Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ παρουσίασε τις πρ...

Παρουσίαση απο τους υποψηφίους βουλευτές Αχαϊας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από συντρόφους, φίλους και συναγωνιστές η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση παρουσίασε το πρόγραμμά και τους στόχους της για την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.

Μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Αλέκος Αναγνωστάκης, φυσικός και στέλεχος της Αριστεράς, Δημήτρης Ζιαζιάς, ειδικευμένος γιατρός, Τόνια Λαχανιώτη, συντονίστρια της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στην Πάτρα, Τέτα Μπιλιανού, μηχανικός, ιδιωτική υπάλληλος.

Η Τόνια Λαχανιώτη τόνισε τη συμμετοχή και τον πρωτοπόρο ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις μεγάλες μάχες των τελευταίων χρόνων, τις απεργίες, τις πορείες ενάντια στα μνημόνια και τις απολύσεις, τη μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, δήλωσε ότι θα είμαστε παρόντες και στην επαύριο των εκλογών το ίδιο μαχητικοί και αποφασισμένοι.

Η Τέτα Μπιλιανού, αναφέρθηκε στη σημασία της ελπιδοφόρας συνεργασίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ που επιχειρεί να ενώσει τις ριζοσπαστικές, αντικαπιταλιστικές και αντι-ΕΕ δυνάμεις της ανατρεπτικής αριστεράς και την προοπτική αυτής της συνεργασίας. Επίσης τόνισε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό πρέπει να αντιστρέψει το δήθεν εκβιαστικό δίλημμα «Σαμαράς ή Τσίπρας» στο δίλημμα υποταγή στα μνημόνια και στο ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ και του Ευρώ ή χάραξη ενός άλλου δρόμου εξόδου με παραγωγική ανασυγκρότηση για τις ανάγκες του λαού, εθνικοποίηση τραπεζών και κοινωφελών δομών, εθνική ανεξαρτησία και σοσιαλιστική προοπτική.

Στην αναγκαιότητα στήριξης της μαχητικής ασυμβίβαστης αριστεράς και όχι του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχεται όλες τις δεσμεύσεις των μνημονίων και των δανειστών και υπόσχεται μόνο μικρά μέτρα ανακούφισης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ζιαζιάς. Τόνισε ότι υπάρχει κόσμος που θα στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ελπίζει, ότι υπάρχουν αριστεροί που αντιλαμβάνονται την ανάγκη ανατροπής του ντόπιου και διεθνούς πλαισίου, ότι υπάρχει ένα ποσοστό του εκλογικού σώματος που τίθεται εναντίον Ευρωζώνης και ΕΕ. Ανέφερε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ μπορεί να εκφράσει αυτόν τον κόσμο ιδιαιτέρως μετεκλογικά και ότι χρειάζεται συνέχιση της μετωπικής αυτής προσπάθειας μετά τις 25 Ιανουαρίου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αλέκος Αναγνωστάκης που αναφέρθηκε στην παγκόσμια και πανευρωπαϊκή κρίση και τις συνέπειες που είχε κατά των εργαζομένων και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου. Τόνισε την ανάγκη συνολικής κριτικής και χάραξης ενός νέου μεταβατικού αντικαπιταλιστικού προγράμματος που να παλεύει ο λαός στο σήμερα με μικρές και μεγάλες νίκες. Κλείνοντας χαρακτηριστικά: «Ναι έχουμε χρέος: «…Να παραδώσουμε στη νέα γενιά  τη μεγάλη εντολή να μας ξεπεράσει…». Να ξεπεράσουμε όλες τις ήττες και όλες τις νίκες, την Αριστερά του περασμένου αιώνα. Ναι έχουμε χρέος. Αλλά – το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε-  είναι ο συλλογικός, ο συντροφικός αγώνας για να ζούμε σύμφωνα με τις πρωτόγνωρες απελευθερωτικές δυνατότητες του νέου αιώνα. Ναι έχουμε χρέος. Να αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στην ικανότητα μας να αλλάξει ο κόσμος και η ζωή μας. Αυτό το χρέος, συνώνυμο της ύπαρξης μας, είναι ο αγώνας για την οργάνωση του Λαού, για να επιβάλει μονομερώς – πώς αλλιώς;- το δίκιο του.  Μόνο γι’ αυτό το χρέος - μιλάμε εμείς!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ ζήτησε τη στήριξη του λαού της Πάτρας σε αυτήν την εκλογική μάχη για να δυναμώσει η μαχητική, ανατρεπτική αριστερά που αντιστέκεται, που δεν συμβιβάζεται αλλά θα βρίσκεται στους δρόμους, διεκδικώντας να πάρει ο λαός όσα του ανήκουν. πριν αλλά και την επομένη των εκλογών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις