Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Σε κρίσιμη κατάσταση ο χειρουργός που προσβλήθηκε από Έμπολα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο χειρουργός που πρ...

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 5.586 κρούσματα

Κρίσιμη κρίνεται η κατάσταση του χειρουργού από τη Σιέρα Λεόνε, ο οποίος έχει προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα και μεταφέρεται αεροπορικώς στις ΗΠΑ για θεραπεία.

Η κατάσταση του 44χρονου δρα Μάρτιν Σαλία, μόνιμου κατοίκου ΗΠΑ, ήταν αρκετά σταθερή ώστε να μπορέσει να μεταφερθεί αεροπορικώς από τη δυτική Αφρική στις ΗΠΑ. Αναμένεται να φθάσει στη Νεμπράσκα αργότερα σήμερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ιατρικό Κέντρο της Νεμπράσκα.

«Παρότι η ακριβής κατάσταση του ασθενούς δεν θα γίνει γνωστή μέχρι οι γιατροί εδώ να την εκτιμήσουν μετά την άφιξή του, οι πληροφορίες που δεχόμαστε από την ομάδα που είχε την ευθύνη της φροντίδας του στη Σιέρα Λεόνε δείχνουν ότι είναι σοβαρά ασθενής - ενδεχομένως πιο βαριά σε σχέση με τους πρώτους ασθενείς που θεραπεύτηκαν στις ΗΠΑ», προσθέτει η ανακοίνωση.

Από τους εννέα πάσχοντες που έχουν μεταφερθεί στις ΗΠΑ από αφρικανικές χώρες μόνο ένας, ένας Λιβεριανός από τη Μονρόβια, πέθανε στις 8 Οκτωβρίου ενώ όλοι οι υπόλοιποι ανάρρωσαν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί 5.586 κρούσματα και 1.187 θάνατοι από την επιδημία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being