Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επαφές στην Αμερική για τα πετρέλαια του Πατραϊκού

Επαφές στην Αμερική για τα πετρέλαια του...

Υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες των ΗΠΑ

Κρίσιμες και σημαντικές συναντήσεις θα έχει στις ΗΠΑ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα είναι τα θέματα της έρευνας για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ελλάδα, για τις οποίες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (NSC) με την Michelle Patron, ειδική σύμβουλο του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και διευθύντρια για την ενέργεια και το κλίμα.

Το βράδυ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θα παραστεί σε δεξίωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πρεσβεία της Ελλάδας, για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον ακαδημαϊκό και ειδικό επί θεμάτων ΑΟΖ, Θεόδωρο Καρυώτη.

Επίσης θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Γιώργο Σακελλάρη, που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας.

Το αυριανό πρόγραμμα του κ. Μανιάτη στην αμερικανική πρωτεύουσα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ δρ Έρνεστ Μονίζ, την υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα ενέργειας, Κάθριν Νοβέλι, καθώς και με εκπροσώπους πετρελαϊκών εταιρειών, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα με τη συμμετοχή εκπροσώπων δεξαμενών σκέψης, ακαδημαϊκών, επαγγελματικών στελεχών του Κογκρέσου και δημοσιογράφων.

Την Τετάρτη, ο κ. Μανιάτης θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, με θέμα «Ανατολική Μεσόγειος και το ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο: τάσεις και προοπτικές». Στην αμερικανική μεγαλούπολη θα έχει συναντήσεις με επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μανιάτη στην Αθήνα, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, κεντρικός στόχος της επίσκεψης είναι η προσέλκυση επενδύσεων στην ενέργεια, και ειδικότερα στις έρευνες για υδρογονάνθρακες, καθώς και για την εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή, θα υπογραμμιστεί ο ρόλος της Ελλάδας ως «όασης ασφάλειας» σε μια ταραγμένη περιοχή ενώ θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά