Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Κριστίνα Απλγκέιτ μιλά για τη διπλή μαστεκτομή που επέλεξε να υποβληθεί

Η Κριστίνα Απλγκέιτ μιλά για τη διπλή μα...

Στα χνάρια της Τζολί

Για τη διπλή μαστεκτομή που υπεβλήθη η ηθοποιός Κριστίνα Απλγκέιτ, το κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχημένη κωμική αμερικάνικκη σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά», μίλησε στο περιοδικο ELLE.

Η ηθοποιός που διεγνώσθη το 2008 με καρκίνο στο δεξί της στήθος -σε αρχικό στάδιο- και όπως χαρακτηριστικά είχε πει «έζησα 5 εβδομάδες στη σιωπή μέχρι να πάρω τις αποφάσεις μου», έδωσε τη δική της εκδοχή σχετικά με την ασθένεια.

Η Απλγκέιτ είχε παρελθόν με τον καρκίνο του μαστού, αφού και η μητέρα της είχε ασθενήσει και διέγνωσαν σε εκείνη το γονίδιο BRCA1, όπως και στην Αντζελίνα Τζολί.

Όταν νόσησε προτίμησε να κάνει διπλή μαστεκτομή από το να βασανίζεται με συνεχείς προληπτικές εξετάσεις και χημιοθεραπείες.

Έξι χρόνια μετά εξηγεί στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν κάτι παρόμοιο, αλλά και σε όσες δεν έχουν τέτοιες εμπειρίες ότι όλα παλεύονται και μπορείς να ανακαλύψεις μέσα από όσα ζεις και κάποιες άλλες πτυχές:

«Μετά τη διπλή μαστεκτομή, μπορείς να αποκτήσεις καλύτερα στήθη από αυτά που είχες πριν, αν το επιλέξεις. Ζεις με αυτά, και κάθε μέρα σου υπενθυμίζουν τι συνέβη. Είναι ένα μέρος του σώματός σου, το οποίο έχει αλλάξει πλέον δραστικά».

Η Κριστίνα Απλγκέϊτ είναι μητέρα ενός κοριτσιού 3 χρονών, της Σάντι, από τον γάμο της με τον  Μάρτιν Λενόμπλ, εξήγησε στη συνέντευξή της τη σχετικότητα των αυξημένων ποσοστών καρκίνου στην εποχή μας και μάλιστα σε νεότερες γυναίκες, με το περιβάλλον που ζούμε και τις τροφές που καταναλώνουμε:

«Δεν είναι ότι ο καρκίνος γίνεται δυνατότερος, αλλά ότι δηλητηριαζόμαστε από τις τροφές! Ξέρω πως είναι ακριβό τα οργανικό φαγητό, αλλά βρείτε έναν τρόπο να το καταναλώνετε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight