Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποζημίωση για τους τουρίστες που "εγκλωβίζονται" στην Ελλάδα

Αποζημίωση για τους τουρίστες που "...

Μέχρι 100 ευρώ την ημέρα.

Αποζημίωση μέχρι του ποσού των 100 ευρώ την ημέρα θα δικαιούνται στο εξής οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και λόγω απεργιών ή φυσικών καταστροφών, όπως πρόσφατα με την ηφαιστειακή τέφρα από την Ισλανδία, δεν μπορούν να αναχωρήσουν από την Ελλάδα.
Αυτό προβλέπεται σε πολυνομοσχέδιο που ρυθμίζει μία σειρά από εκκρεμότητες σε θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και το αοποίο συζητείται στη Βουλή.
Με αφορμή το άρθρο για τις αποζημιώσεις των τουριστών, ο Γιάννης Ανδριανός (ΝΔ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην διαφύλαξη και προβολή της εικόνας της χώρας.
«Ξεκινήσαμε άσχημα, με κακή καμπάνια, τώρα έχουμε και αύξηση του ΦΠΑ. Τα 50 ευρώ την ημέρα, δεν θα αλλάξουν τις κακές εντυπώσεις εκείνων που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα ξεμένοντας από βενζίνη» είπε ο κ. Ανδριανός.
«Το χάος στα λιμάνια, οι απεργίες (δίκαιες, συνεχίζουμε να τις προστατεύουμε) οι τρεις νεκροί, δημιούργησαν μια τραγική κατάσταση στον τουρισμό στο ξεκίνημα της περιόδου», απάντησε ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.
«Καταφέραμε όμως, με -30% αφίξεις και -35% έσοδα, να λέμε πως ίσως τελικά, να βρεθούμε στο τέλος με αύξηση αφίξεων και μικρή μείωση στα έσοδα, κάτω του 7%» πρόσθεσε ο κ. Νικητιάδης.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΛΑΟΣ) ανέφερε πως «κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει».
Η Αριστερά, ωστόσο, εξέφρασε την εναντίωσή της στην συμπερίληψη των απεργιών στα φαινόμενα που απαιτούν αποζημίωση των θιγόμενων τουριστών.
«Και μόνον για το άρθρο αυτό θα καταψηφίσουμε επί της αρχής», δήλωσε για λογαριασμό ο Γ.Πρωτούλης (ΚΚΕ).
«Για πρώτη φορά εισάγεται η έννοια της ζημίας σε σχέση με κινητοποιήσεις εργαζομένων: Αντικειμενικά διευρύνεται το οπλοστάσιο σε βάρος των λαϊκών αγώνων και για να ασκηθούν δικαστικές πιέσεις», συμπλήρωσε.
«Η ταύτιση απεργιών και φυσικών καταστροφών είναι εξαιρετικά ατυχής. Σε ένα νομοσχέδιο για τον πολιτισμό προσβάλλει τον πολιτισμό και την αισθητική μας και οδηγεί σε παράξενους συνειρμούς», ανέφερε και ο Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις