Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο μάρτυρας της Siemens έφυγε από την εξεταστική για Μύκονο...

Ο μάρτυρας της Siemens έφυγε από την εξε...

Η επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο της ψευδορκίας του Παντελή Καρακώστα

Το ενδεχόμενο να ασκηθεί εις βάρος του Παντελή Καρακώστα, ο οποίος κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Siemens, δίωξη με την κατηγορία της ψευδορκίας, εξετάζουν τα μέλη της επιτροπής. Είναι χαρακτηριστική η φράση του Δημήτρη Παπαδημούλη, «αναζητούμε τον αντίστοιχο Μαντέλλη».

Ο μάρτυρας αφού παραδέχτηκε ότι διακίνησε χρήματα που του έδωσε ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της γερμανικής εταιρείας, Ηλία Γεωργίου, προς Γερμανό υπήκοο, αρνήθηκε να τον κατονομάσει, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται το όνομά του.

Ο μάρτυρας μέσα στο διάστημα 1995-1998 εισήγαγε  στην Ελλάδα συνάλλαγμα ύψους 208 εκατ. ευρώ, ενώ δηλώνει ότι έφαγε την περιουσία του σε "πάθη" και "λάθη", αναφέροντας ότι σήμερα βρίσκεται στις λίστες του Τειρεσία.

Ο Παντ. Καρακώστας είπε στην επιτροπή ότι το Νοέμβριο του 2008 έδωσε 200.000 μάρκα σε κάποιον "χοντρό Γερμανό" στην Ελβετία, μετά από έμβασμα που το έστειλε ο Ηλ. Γεωργίου. Για τον εαυτό του κράτησε προμήθεια 5%.

Μάλιστα εννιά μήνες αργότερα έδωσε στον ίδιο Γερμανό -ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεσή του αρρώστησε και αδυνάτισε...- 250.000 ευρώ από δικό του λογαριασμό.

Μάλιστα είπε ότι ο Ηλ. Γεωργίου δεν του επέστρεψε ποτέ το ποσό και ότι τον παρέπεμψε στον Πρ. Μαυρίδη, για να πάρει δουλειά που σχετιζόταν με το σύστημα ασφαλείας C4i, την οποία όμως τελικά δεν πήρε.

Στην επιτροπή έχει κληθεί να καταθέσει και η γραμματέας του, την ερχόμενη Δεύτερα.

Και αφού η Εξεταστική ζήτησε την κατάσχεση της αλληλογραφίας του, του σκληρού δίσκου από το γραφείο του, ο μάρτυρας έφυγε από τη βουλή δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι θα πάει στη Μύκονο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις