Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πολιτικό και όχι αυτοδιοικητικό χαρακτήρα δίνει στις εκλογές ο Σαμαράς

Πολιτικό και όχι αυτοδιοικητικό χαρακτήρ...

"Όταν η Ν.Δ. έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει τον Καλλικράτη", είπε απόψε

Το πολιτικό διακύβευμα των αυτόδιοικητικών εκλογών προέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος και έστειλε μήνυμα στα στελέχη του ότι απαιτεί την στράτευση όλων στους υποψηφίους της παράταξης. Ο κ. Σαμαράς συνέδεσε τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με την στρατηγική κατά του μνημονίου και των συνεπειών του στην οικονομία και στην κοινωνία. Στις παρούσες συνθήκες είπε ο κ. Σαμαράς που είναι «συνθήκες κρίσης», το πολιτικό στοιχείο υπερισχύει του αυτοδιοικητικού.

Περιέγραψε την στρατηγική του λέγοντας ότι «η ΝΔ θα αρχίσει να οικοδομεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό συνασπισμό δυνάμεων που απορρίπτει τα αδιέξοδα του Μνημονίου και στηρίζει την εναλλακτική προοπτική. Θα το κάνει, ασφαλώς, όπως οφείλει, ανεξάρτητα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και με καταλύτη τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα τέσσερα κριτήρια με τα οποία έγινε η επιλογή των υποψηφίων του κόμματος για τους δήμους και τις περιφέρειες:

- Πρώτον, η θέληση της τοπικής κοινωνίας.

- Δεύτερον, το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση προσώπων, για ανάδειξη νέων και άφθαρτων. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έφερε την επιλογή του Βασίλη Κικίλια για τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την Περιφέρεια Αττικής.

- Το τρίτο κριτήριο είναι η ενότητα του κόμματος. Έχει ήδη αποκατασταθεί πλήρως μετά το Συνέδριο. Υποσχέθηκα «σφουγγάρι» στο παρελθόν και το τηρώ. Υποσχέθηκα το κόμμα των αξιών και των αξίων και το τηρώ.

- Το τέταρτο κριτήριο είναι η συνολική προοπτική που δίνουμε στη χώρα. Ασφαλώς δεν θέλουμε να μετατρέψουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Ούτε χρειάζεται άλλωστε. Το πραγματικό «δημοψήφισμα» για το Μνημόνιο γίνεται κάθε 15 ή 30 του μηνός όταν οι εργαζόμενοι εισπράττουν μειωμένες αποδοχές.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον «Καλλικράτη» επαναλαμβάνοντας την θέση του ότι «τον ``Καλλικράτη`` όταν θα έλθουμε στην κυβέρνηση θα τον αλλάξουμε. Θα τον κάνουμε αληθινά λειτουργικό».


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις