Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγρια κόντρα Καραθανασόπουλου - Παπουτσή στη Βουλή για το Μνημόνιο

Άγρια κόντρα Καραθανασόπουλου - Παπουτσή...

Στον καβγά παρενέβησαν Δρίτσας και Άδωνις Γεωργιάδης

Σημερινή ανακοίνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, όπου καλείτο ο λαός να αντιπαλέψει το Μνημόνιο και την κυβερνητική οικονομική και εργατική πολιτική προκάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, εγκάλεσε το κομμουνιστικό κόμμα πως χρησιμοποιεί το Μνημόνιο για επικοινωνιακούς λόγους σε βάρος των κυβερνητικών προσπαθειών εξόδου απ’ την κρίση. «Και εσείς και εμείς και όλοι, ο καθένας ονειρεύεται έναν διαφορετικό κόσμο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι μπορούμε να κάνουμε πολιτική με βάση τον κόσμο που ονειρευόμαστε» ανέφερε ο κος Παπουτσής. «Κάνουμε πολιτική για να εγγυηθούμε τη ζωή των ανθρώπων σήμερα και για να διαμορφώσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για το αύριο. Επιμένω στην ανάγκη μίας υπεύθυνης πολιτικής στάσης όλων, την οποία, δυστυχώς, δεν την αντιλαμβάνομαι μ’ αυτήν την ανακοίνωση» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Τι προτείνετε ακριβώς; Καλείτε τον κόσμο να μη συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας; Προτείνετε να μην υπάρξει συμμετοχή, συστράτευση ολόκληρου του ελληνικού λαού, δηλαδή, τη χρεοκοπία της χώρας; Προτείνετε, να συνεχίσουμε να γινόμαστε περίγελος σε ολόκληρη την υφήλιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η Σλοβακία και η Τσεχία αρνούνται την οικονομική υποστήριξη της χώρας, επειδή η Ν.Δ. οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία;»

«Μιλήσαμε για επικαιροποιημένο Μνημόνιο και αξιώνουμε να έρθει στη Βουλή, όχι μόνον για ενημέρωση, αλλά και για ψήφιση» απάντησε για λογαριασμό του ΚΚΕ, ο βουλευτής Αχαϊας Νίκος Καραθανασόπουλος. «Όμως, με την πραξικοπηματική τροπολογία που ψηφίστηκε αμέσως μετά το Μνημόνιο, ο υπουργός Οικονομικών εξουσιοδοτείται να υπογράφει Μνημόνια χωρίς την συγκατάθεση της Βουλής».

«Με το Μνημόνιο, αυτό που θέλετε να κάνετε ουσιαστικά κύριε Παπουτσή, η κυβέρνηση αλλά και η αστική τάξη της χώρας μας, είναι να πληρώσει ο λαός τα χρέη που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες και οι εκάστοτε πολιτικές των κυβερνήσεων. Η δεύτερη όμως, πολύ πιο ουσιαστική πλευρά, είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία να δημιουργηθεί ένας παράδεισος για την επόμενη μέρα, ούτως ώστε να μπορέσει το κεφάλαιο να δράσει ανεξέλεγκτα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ο κ. Καραθανασόπουλος παραλλήλισε την σημερινή στάση του «αστικού κόσμου» με εκείνην της Κατοχής, οπότε «ο αστικός κόσμος, στην καλύτερη περίπτωση λάκισε και στη χειρότερη έγινε δοσίλογος» - κάτι που προκάλεσε την εντονότατη παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη (ΛΑΟΣ) και αντιπαραθέσεις του αργότερα με τον Θ. Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ), όπου ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κατηγόρησε συν τοις άλλοις το Κομμουνιστικό Κόμμα για «συμφωνία με τους Βουλγάρους για τη Μακεδονία» και τα «κονσερβοκούτια στην πηγάδα του Μελιγαλά».

Ο Θ. Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Χ. Παπουτσή πως «θυμίζει τον Λάσκαρη, τον υπουργό Εργασίας του Καραμανλή που διακήρυσσε πως χάριν του εθνικού συμφέροντος πρέπει να καταργηθεί η πάλη των τάξεων».

«Ο κ. Παπουτσής μας είπε σήμερα, ότι κάθε διαμαρτυρία, αγωνιστική αμφισβήτηση της μονοδρομημένης κυβερνητικής πολιτικής, θέτει σε κίνδυνο το έθνος και τα συμφέροντα της πατρίδας. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό έδαφος!» παρατήρησε ο κος Δρίτσας. «Είναι πάρα πολύ εύκολο, εφόσον έχει κανείς τον κοινωνικό και πολιτικό συσχετισμό, να περικόπτει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα και να λέει πως εξοικονομεί πόρους για να εξοφλήσει το χρέος - και αυτό να το ανάγει σε εθνική πολιτική. Δεν μπορεί να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, η Κυβέρνηση, με τις επικοινωνιακές επιλογές, ως η εθνικά υπεύθυνη δύναμη».

«Όσο οι αντικομουνιστικές κορώνες ορισμένων διασπούν την ενότητα της κοινωνίας, το ίδιο ακριβώς κάνουν και εκείνοι, οι οποίοι με συστηματικό τρόπο επιχειρούν να αλλοιώσουν τις προσπάθειες που γίνονται με βάση την πραγματικότητα της σημερινής ελληνικής κοινωνίας» ανταπάντησε ο Χ, Παπουτσής.

«Δεν σας αναγνωρίζω το δικαίωμα να αμφισβητείτε την πολιτική αντίληψη του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη του μαζικού κινήματος, για τη λειτουργία και τη στάση των εργαζομένων στις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις. Αν υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, τις σέβομαι απόλυτα και είμαι έτοιμος να τις συζητήσω εντός και εκτός Κοινοβουλίου, για όσο χρόνο χρειάζεται. Δεν επιτρέπω όμως σε κανέναν, να αμφισβητεί και να ταυτίζει τη δική μου πολιτική πράξη και παρουσία, με πρακτικές άλλων παρατάξεων, άλλων εποχών, μακριά και πέρα από την ιδεολογική και πολιτική αναφορά της δικής μας παράταξης» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μίλησα για κατάργηση της πάλης των τάξεων. Δεν επρόκειτο για καταγγελία, αλλά για έκκληση συμμετοχής στην εθνική προσπάθεια» διευκρίνισε ο κος Παπουτσής.

«Αν ο κ. Παπουτσής θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει τις συνέπειες του χρέους, ας σταθεί στο πλευρό της και ας διεκδικήσει μαζί της την ανατροπή του Μνημονίου» επανήλθε ο Θ. Δρίτσας.

«Δεν είμαι εγώ που αναγνωρίζω το δικαίωμα, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου και η Κυβέρνηση» απάντησε ο Χ. Παπουτσής, «που μάχονται καθημερινώς, νυχθημερόν, για να μην είναι ο έλληνας πολίτης, αυτός που θα πάρει στην πλάτη του όλο το κόστος αυτής της κρίσης στην οποία μας οδήγησε η Νέα Δημοκρατία».

«Στα πλαίσια της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης, εμείς λέμε πολύ καθαρά ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που υλοποιεί και εφαρμόζει, οδηγεί σε πτώχευση τα λαϊκά νοικοκυριά, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων - όπως τα 25 δισεκατομμύρια που δώσατε χθες ως εγγυήσεις στο χρηματοπιστωτικό τομέα για τη διασφάλιση των αναγκών και των συμφερόντων της κεφαλαιοκρατίας» επανήλθε ο Ν. Καραθανασόπουλος. «Αυτός είναι ο ταξικός χαρακτήρας της πολιτικής σας. Αυτή ακριβώς την πολιτική εμείς ως Κ.Κ.Ε. καλούμε το λαό να την αντιπαλέψει» κατέληξε ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις