Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απάντηση Μαγκριώτη σε ερώτηση του Γιώργου Κοντογιάννη για την Ολυμπία Οδό

Απάντηση Μαγκριώτη σε ερώτηση του Γιώργο...

Για το τμήμα που βρίσκεται στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Ι.Μαγκριώτης απάντησε σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ν.Ηλείας κ. Γιώργος Κοντογιάννης και αφορά στην κατασκευή της Ολυμπίας οδού.

Η απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έχει ως εξής:

«1.Η προηγούμενη Κυβέρνηση όπως είναι γνωστό προχώρησε στην ανάθεση κατασκευής των έργων με σύμβαση παραχώρησης, που κυρώθηκε στη Βουλή το 2007 , χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου. ,

2. Όπως είναι γνωστό κατόπιν προσφυγών έχει εκδοθεί η αρ. 2473/2010 Απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε η ΚΥΑ έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή της Ολύμπιας οδού και πιο συγκεκριμένα για το τμήμα διέλευσης του αυτοκινητόδρομου αυτού από την περιοχή της Λ.Καϊάφα. Επιπλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε Προειδοποιητική Επιστολή και παρά τις απόψεις που απέστειλε το Ελληνικό Δημόσιο, προχώρησε στο επόμενο στάδιο στη διατύπωση Αιτιολογημένης Γνώμης.

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων έχει υποβάλλει στην αρμόδια Υπηρεσία του  Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειαςκαι Κλιματικής Αλλαγής Περιβαλλοντική  Έκθεση για την εξέταση εναλλακτικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Μηδενικής Λύσης και είναι σε εξέλιξη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξεύρεση της καταλληλότερης εναλλακτικής λύσης.

3. Το Υπουργείο για τα έργα του θέματος έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα επίσπευσης των διαδικασιών και πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στις απαλλοτριώσεις προωθεί πρόταση νομοθετικής ρύθμισης συντόμευσης της σχετικής διαδικασίας αντίστοιχης με αυτή των Ολυμπιακών Έργων. Επιπλέον όσον αφορά τις αρχαιολογικές έρευνες και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις είναι σε εξέλιξη διυπουργικός συντονισμός(σύνταξη μνημονίων συνεργασίας Αρχαιολογικών Εφορειών και Φορέων Υλοποίηση Έργων, ενεργοποίηση Επιτροπής Μεγάλων Έργων στο Υπουργείο Πολιτισμού κ.ο.κ.) ώστε να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατό ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης των διαδικασιών αυτών και να ολοκληρωθούν τα έργα εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις