Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τρεις Πατρινοί εικαστικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ART-ATHINA που ξεκινά στις 15 Μαίου στο Κλειστό του Π. Φαλήρου

Τρεις Πατρινοί εικαστικοί καλλιτέχνες συ...

Πρόκειται για τους Eύη Aποστόλου, Bασίλη Kαραβασίλη και την Αντωνία Γρίβα

Η 19η Art-Athina – Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης θα δώσει δυναμικά το παρών, από τις 15 έως και την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), στην Αθήνα.

Η Art-Athina θεωρείται ως το σημαντικότερο ετήσιο εικαστικό γεγονός στη χώρα μας, που φέρνει κοντά σημαντικές Ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, πολιτιστικούς φορείς, επιμελητές, συλλέκτες, κριτικούς τέχνης και, σαφώς, το φιλότεχνο κοινό.

Στο σπουδαίο ετήσιο εικαστικό γεγονός θα παρουσιάσουν νέα δουλειά τους τρεις γνωστοί και καταξιωμένοι Πατρινοί καλλιτέχνες, η Eύη Aποστόλου και ο Bασίλης Kαραβασίλης στην ARTIA GALLERY και η Αντωνία Γρίβα στην γκαλερί A. ANTONOPOULOU.ART. (της Αγγελικής Αντωνοπούλου που παλιότερα λειτουργούσε την αίθουσα τέχνης Επίκεντρο, στην Πάτρα).

Η ARTIA GALLERY παρουσιάζει για το 2014, το έργο WE33 ν που είναι η συνέχεια του WE33 (EMEIS 33) που παρουσιάστηκε από την Artia Gallery στην πλατφόρμα του έργου @ Art-Athina 2013, από την Άρτεμη Ποταμιάνου.

Η κύρια ιδεολογική ιδέα της ομάδας είναι η κοινωνία του "εγώ" σε "εμείς". Είναι η συνθήκη όπου η συλλειτουργία και η συνεργατικότητα των μελών ανατροφοδοτείται από την σχέση μεταξύ τους, αλλά και μέσω της αμφίδρομης σχέσης με το περιβάλλον. Το έργο ΕΜΕΙΣ 33ν (WE33 ν) είναι μία γλυπτική σύνθεση διαστάσεων 3 x 4 x 2.10 μέτρων.

Σ’ αυτήν εμπεριέχονται 33 διαφανείς πίνακες ζωγραφικής από πλεξιγκλάς που ίπτανται.

Το πλεξιγκλάς ως υλικό γίνεται το μέσο για να τονιστεί η αλήθεια της συνομιλίας και η καθαρή πρόθεση για συμπόρευση. Ενώ η ατομικότητα του κάθε Εγώ, παραμένει ισχυρή και εμφανής, έχει συγχωνευθεί μέσω της διαφάνειας, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προεκτάσεις του «Εμείς» στο χώρο & στις 4 διαστάσεις.

Το έργο είναι διαδραστικό, γιατί με την συμμετοχή του θεατή που μετακινεί τα έργα μεμονωμένα, δημιουργούνται νέες συνθέσεις –επικοινωνίες νέοι συνδυασμοί – νέες σχέσεις.

Η γκαλερί a.antonopoulou.art βαδίζει σταθερά προσηλωμένη στη σύγχρονη τέχνη και στους νέους Έλληνες καλλιτέχνες. Παρουσιάζει ζωγραφική, γλυπτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία και video.

Καλλιτέχνες στην Art-Athina

Beetroot

Αντωνία Γρίβα

Ντέμη Κάια

Σταμάτης Λάσκος

Ηλιοδώρα Μαργέλλου

Λήδα Παπακωνσταντίνου

Μαρία Παριανού

Αλέξανδρος Ψυχούλης.

 

 

Έργο της Αντωνίας Γρίβα.

Έργο της Αντωνίας Γρίβα.

Έργο της Αντωνίας Γρίβα.

Έργο του Βασίλη Καραβασίλη.

Έργο του Βασίλη Καραβασίλη.

Έργο του Βασίλη Καραβασίλη.

Έργο της Εύης Αποστόλου.

Έργο της Εύης Αποστόλου.

Έργο της Εύης Αποστόλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture