Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Eντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε η Νεανική Χορωδία της Πολυφωνικής της Πάτρας στην Θεσσαλονίκη - Δείτε Φωτό

Eντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε η Νεα...

Συμμετείχε στο 4ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, στην Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την άψογη διοργάνωση της Χορωδίας «Κοραής», στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή 11 χορωδιών, από τη Βουλγαρία, Π.Γ.Δ.Μ., Τουρκία, Αίγυπτο και Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Κηφισιά, Πάτρα, Τρίπολη).

Οι Χορωδίες που μετείχαν, ερμήνευσαν γνωστές επιτυχίες του διεθνούς και ελληνικού Μιούζικαλ, από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ είχε η μαέστρος Jasenka Ostojić από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας και τη γενική ευθύνη της οργάνωσης, ο Πρόεδρος του «Κοραή», Στράτος Τσίχλας.

Το Φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένο στις έννοιες της Ελευθερίας, της Ειρήνης, της Φιλίας, της Συνεργασίας, της Συναδέλφωσης και της Αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς, ήταν ενταγμένο στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων της «Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014».

Η Νεανική Χορωδία του Ομίλου της Πολυφωνικής της Πάτρας καταχειροκροτήθηκε για την άρτια και πρωτότυπη παρουσία της, ερμηνεύοντας τα έργα: SINGIN’ IN THE RAIN, από το Μιούζικαλ: ‘’SINGIN’ IN THE RAIN’’ , Στίχοι: ARTHUR FREED, Μουσική: NACIO HERB BROWN, Επεξεργασία: MARK HAYES, I FEEL PRETTY, από το Μιούζικαλ: ‘’WEST SIDE STORY’’, Στίχοι: STEPHEN SONDHEIM, Μουσική: LEONARD BERNSTEIN, Επεξεργασία: WILLIAM STICKLES, FLY ME TO THE MOON, Στίχοι και Μουσική: BART HOWARD, επεξεργασία:GWYN ARCH, MACAVITY, THE MISTERY CAT, από το Μιούζικαλ: ‘’CATS’’, Στίχοι: THOMAS STEARNS ELLIOT, Μουσική: ANDREW LLOYD WEBBER, HAIR [Choral Medley], από το Μιούζικαλ: ‘’ HAIR’’, Στίχοι: JAMES RADO & GEROME RAGNI, Μουσική: CALT Mc DERMOT, Επεξεργασία: GREG GILPIN.

Τη χορωδία διηύθυνε, η Μαέστρος Ελένη Παπαδοπούλου-Αραβαντινού, η οποία είχε και τη γενική επιμέλεια της προετοιμασίας της χορωδίας για το μοναδικό αυτό εγχείρημα, το οποίο και αποκόμισε υπερθετικά σχόλια για το αποτέλεσμα εικόνας και ήχου, από μουσικούς και κοινό, που παρακολούθησαν τη συναυλία. Πιάνο έπαιξε η Μαρίνα Μυλωνά, ηλεκτρικό μπάσο, ο Βασίλης Τζιατζιάς και κρουστά ο Γιώργος Λαμπράκος. Οι χορογραφίες της χορωδίας ήσαν των: Έλενας Μελαχροινού και Παρασκευής Τατούδη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ, τιμήθηκε από τους οργανωτές, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μαέστρος Σταύρος Σολωμός, για την πολύχρονη παρουσία και προσφορά του, στη χορωδιακή πράξη της χώρας μας.

Με το ίδιο πρόγραμμα η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της Πολυφωνικής της Πάτρας, θα μετάσχει την φετινή Πρωτομαγιά, στα «Ανθεστήρια 2014», που θα πραγματοποιηθούν στη Ζάκυνθο, μετά από πρόσκληση των τοπικών φορέων της νήσου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture