Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΠΝΟ για το πολυνομοσχέδιο

Συνεδριάζει εκτάκτως η ΠΝΟ για το πολυνομοσχέδιο

Αντιδρούν στη ρύθμιση για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Την έντονη ανησυχία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχει προκαλέσει ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που αναφέρεται στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη ναυτική εργασία και παρέχει τη δυνατότητα να καθορίζονται και με την υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων.

Για το λόγο αυτό συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, προκειμένου να συζητήσει διεξοδικά το θέμα της νέας ρύθμισης.

Έως τώρα η σύμβαση εργασίας των ναυτικών βασιζόταν στη συλλογική σύμβαση εργασίας που συμφωνούσε η ΠΝΟ με τους ακτοπλόους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογιώργος, είπε ότι στόχος της νέας ρύθμισης είναι η δημιουργία επιχειρησιακών σωματείων και ακολούθως επιχειρησιακών συμβάσεων που θα υπογράφονται μεταξύ των σωματείων αυτών και των αντίστοιχων ναυτιλιακών εταιρειών.

Αυτό στην πράξη σημαίνει, πρόσθεσε, συντριβή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονα τεράστια μείωση των μισθών σε αυτές τις κατηγορίες πλοίων.

Θα αντιδράσουμε με όλες τις μορφές πάλης προκειμένου να μην υλοποιηθεί αυτός ο κυβερνητικός σχεδιασμός, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις