Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Πέπλο πένθους για τον πρόωρο θάνατο του 18χρονου Κώστα Δαββέτα - Έγινε η κηδεία του στην Αμαλιάδα

Ηλεία: Πέπλο πένθους για τον πρόωρο θάνα...

Ματωμένα Χριστούγεννα

Θεριεύει το ποτάμι του αίματος στην άσφαλτο της Ηλείας με τελευταίο θύμα ένα δεκαοκτάχρονο παλικάρι από την Αμαλιάδα, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε αργά χθες το βράδυ, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Ο άτυχος Κώστας Δαββέτας τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του στο 88ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου και καρφώθηκε σε καφάο της ΔΕΗ. Σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε από τη θέση του συνοδηγού ο 57χρονος πατέρας του, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά τις έντεκα και μισή, το βράδυ της Τετάρτης, στο 88χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Πύργου, αμέσως μετά τη Χόχολη. Το όχημα μάρκας ford που οδηγούσε ο νεαρός με συνεπιβάτη τον πατέρα του, κινούνταν με κατεύθυνση την Ηλειακή Πρωτεύουσα, έχοντας ξεκινήσει πιθανότατα από την πόλη της Αμαλιάδας.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, το αυτοκίνητο ενώ κινούνταν σε ευθεία, εξετράπη αριστερά της πορείας του και άρχισε να ολισθαίνει πλάγια. Το όχημα αφού μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, πέρασε το υπερυψωμένο κράσπεδο καταλήγοντας στον βοηθητικό δρόμο και καρφώθηκε σε καφάο της ΔΕΗ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με τον θάνατο για το άτυχο παλικάρι να επέρχεται ακαριαία.

Στο σημείο έσπευσε ο οδηγός του οχήματος που ακολουθούσε που θέλησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του 18χρονου διατηρούσε τις αισθήσεις του και προσπαθούσε να αντιληφθεί σε τι κατάσταση βρισκόταν ο γιος του. Μέσα σε λίγα λεπτά την περιοχή προσέγγισαν άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Πύργου ενώ κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή ειδικού κλιμακίου της πυροσβεστικής για την ανάσυρση της σορού του άτυχου οδηγού.

Για περισσότερες από τρεις ώρες επτά πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον 18χρονο καθώς το αυτοκίνητο είχε κυριολεκτικά μετατραπεί σε μία άμορφη μάζα σιδερικών. Τελικά η επίπονη αυτή διαδικασία ολοκληρώθηκε περίπου στις τρεις, με τον οδηγό να μεταφέρεται τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου όπου και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Την ίδια στιγμή σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και 57χρονος συνοδηγός του οχήματος με τις τελευταίες πληροφορίες ωστόσο να αναφέρουν ότι δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Τις έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της τραγωδίας διεξάγουν οι άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Πύργου.

Η κηδεία του 18χρονου Κώστα Δαββέτα τελέστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στην Αμαλιάδα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις