Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα Σάββατο με την γνωστή σεφ και συγγραφέα Ελένη Ψυχούλη για μικρούς και μεγάλους, στο Πολύεδρο της Πάτρας

Ένα Σάββατο με την γνωστή σεφ και συγγρα...

Αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Το Πολύεδρο συνεχίζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις για παιδιά από 3 έως 12 ετών και στο πλαίσιο της γενικής ενότητας Μικροί σεφ, θα φιλοξενήσει αυτό το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 10:30 π.μ. την γνωστή σεφ και συγγραφέα Ελένη Ψυχούλη, η οποία παρουσιάζει τις συνταγές της και τηλεοπτικά μέσα από την συχνότητα του καναλιού Σκάι.

Με τη βοήθεια λοιπόν της σεφ Ελένης Ψυχούλη, τα παιδιά θα φτιάξουν με «καλά» και «κακά» υλικά, τοστ, και θα μάθουν να επιλέγουν ποιό είναι το πιο νόστιμο και υγιεινό. Για δηλώσεις συμμετοχής στα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πολύεδρο, μπορεί να τηλεφωνήσει το κοινό στο (2610)277342.

Στο μεταξύ το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στη 13.00 το μεσημέρι, αμέσως μετά την εκδήλωση για τα παιδιά, το Πολύεδρο που βρίσκεται στην οδό Κανακάρη 147 και οι εκδόσεις Πατάκη θα παρουσιάσουν το νέο βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη « Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού ». Το βιβλίο θα προλογίσει η Ιωάννα Σταμπούλου, δημοσιογράφος γεύσεων και διευθύντρια του περιοδικού Olive.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι μέρες του καλοκαιριού σε ένα μικρό χωριό του Πηλίου, πλάι στη θάλασσα. Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη φωτογραφίζεται, μαγειρεύει και διηγείται τις διακοπές στο πατρογονικό εξοχικό, χωρίς μακιγιάζ και χωρίς στάιλινγκ. Ένα οδοιπορικό στα μποστάνια, στα παλιά κουζινάκια, στα τραπεζώματα και τις συνταγές, στις βόλτες στο βουνό και τη θάλασσα που γεμίζουν την κατσαρόλα με τις παραμελημένες νοστιμιές της άγριας φύσης.

Όλη η ζωή της λιτότητας και της απλής ευτυχίας, που αποτυπώνει το χρώμα και το φως του ελληνικού Αυγούστου, όπως το είδε ο φακός του Μάκου και όπως το σχεδίασε ο Αλέξανδρος Ψυχούλης, σε ένα βιβλίο-ιστορία μιας παρέας που διαβάζεται σαν άλμπουμ διακοπών και τρώγεται σαν ένα ταψί γεμιστά, με ντομάτες κομμένες κατευθείαν από το μποστάνι.

Η Ελένη Ψυχούλη έχει γεννηθεί το 1963 στον Βόλο. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού. Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις. Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι. Μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις "Λιβάνη". Το 1999 ανέλαβε τη στήλη για το εστιατόριο "Πείνα" του "Symbol", ενθέτου της εφημερίδας "Επενδυτής". Για 4 χρόνια είχε την ευθύνη της στήλης για το εστιατόριο στο "Κάπα", ένθετο της "Καθημερινής", και για 4 επίσης χρόνια τη στήλη για το εστιατόριο στο εβδομαδιαίο "Downtown" της Imako. Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" έγραφε τη στήλη για το εστιατόριο στο κυριακάτικο ένθετο.

Επίσης, είχε την ευθύνη των γαστρονομικών κομματιών στο περιοδικό "Blue" της αεροπορικής εταιρείας Aegean και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako. Εργάστηκε ως συντάκτρια στο "View" της "Καθημερινής" και στον "Γαστρονόμο" της ίδιας εφημερίδας, από την αρχή της έκδοσής τους μέχρι τον Νοέμβρη του 2007. Για 5 χρόνια είχε την ευθύνη όλων των γαστρονομικών κομματιών, των γαστρονομικών ένθετων και τη στήλη για το εστιατόριο στο περιοδικό "Esquire" των εκδόσεων Imako, καθώς και στο περιοδικό "NITRO".

Για 1 χρόνο συνεργάστηκε ως γαστρονομική συντάκτρια στη free press εφημερίδα "Lifo". Το 2004, εργάστηκε ωε γαστρονομική συντάκτρια στο περιοδικό "Ευ Ζην". Τα 4 τελευταία χρόνια εργάζεται ως γαστρονομική συντάκτρια στο περιοδικό "ΗΟΜΜΕ" και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας "Ημερησία". Εργάζεται ως ειδική συντάκτρια στο "Βήμα Γκουρμέ" και ως γαστρονομική συντάκτρια στα περιοδικά "ΒHMagazino", "V men", τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας "Τα Νέα" και του "Maison & Decoration" και ως ειδική συνεργάτρια στο περιοδικό "Cook Book", ένθετο του "Έθνους". Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το περιοδικό "Olive" με ειδική στήλη για το εστιατόριο.

Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις Φερενίκη με τίτλο "25 σεφ σε 25 λεπτά". Έχει συνεργαστεί ωε μόνιμη συντάκτρια με τα περιοδικά "Marie Claire", "Maison & Decoration", "Votre Beaute", "Celebrity,", "Ρink", "Ρassport", "Grazia" και "FREE".

Έχει επίσης- προλογίσει βιβλία με θέμα τη μαγειρική. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο σαββατοκυριακάτικο μαγκαζίνο της ΝΕΤ με θέματα γαστρονομίας το 2005, στη ΝΕΤ και τον ΑΝΤ-1 στη δεκαετία του '90.

Από τον Οκτώβρη του 2010 παρουσιάζει και επιμελείται με επιτυχία την καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΪ "Σεφ στον αέρα" και εργάζεται με πάθος για το site της www.pirouni.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture