Στην πλατεία Γεωργίου
Σε ανακοίνωση αναφέρεται: ΟΛΟΙ ΣTΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 μμ
Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου σε σύσκεψη πρωτοβάθμιων συλλόγων και σωματείων oπου κάλεσε ο σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, ιδιαίτερα για τους 118 εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Πατρών που απειλούνται με άμεση απόλυση, και καλούν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.η Συνάδελφοι Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Ταυτόχρονα με την γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.§Με τις διαθεσιμότητες, τα νέα οργανογράμματα, την αξιολόγηση, τον αποχαρακτηρισμό των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης πάνω από 14000 εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, στα νοσοκομεία και στα Υπουργεία. Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων φέρνουν τα ιδρύματα και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας.
Οι συνέπειες θα πλήξουν βίαια τις σπουδές, την έρευνα. Την ίδια ώρα που 1349 εργαζόμενοι (118 στην Πάτρα) θα περάσουν στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση, οι γονείς των φοιτητών θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να σπουδάσουν το παιδί τους. Ταυτόχρονα το επιθυμητό αποτέλεσμα για το κεφάλαιο θα είναι διπλό:
Και απελευθερώνονται νέοι τομείς κερδοφορίας για να διεισδύσει (παραχωρώντας βασικές λειτουργίες των ΑΕΙ, αλλά και παραχώρηση ολόκληρων εκπαιδευτικών κλάδων), και τσακίζονται δικαιώματα και κατακτήσεις ρίχνοντας το κόστος της εργατικής δύναμης. Μεγάλο κύμα απολύσεων έρχεται στους ΟΤΑ μέσω της άρσης της Προσωρινής Διαταγής με την οποία οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ παρέμειναν στις δουλειές τους.Στοχεύουν μέχρι τέλους του 2013 4.000 απολύσεις, μέχρι τέλους του 2014 25.000 απολύσεις και μείωση του Δημόσιου Τομέα κατά 180 - 200.000.§Με το "πολυνομοσχέδιο", που κατακαλόκαιρα ψηφίστηκε προχωρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καταργούν τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας τον με νόμο, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.§Με το νόμο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από το Λύκειο. τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, σπρώχνοντάς τα βίαια, να γίνουν το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Οι απανωτές εξετάσεις, το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων θα διώξει παιδιά από το Λύκειο (Γενικό και ΕΠΑΛ) και από πολύ μικρή ηλικία θα τα οδηγήσει στην ψευτοκατάρτιση. Θέλουν τα παιδιά μας σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.§Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκχωρούνται αρμοδιότητες και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, φιλέτο για την κερδοφορία τους.Τα νοσοκομεία ουσιαστικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Φύλαξη, καθαριότητα και ένα μέρος της λειτουργίας των λογιστηρίων έχουν περάσει σε εταιρείες, τα ολοήμερα ιατρεία είναι επί πληρωμή ενώ έρχεται και το χαράτσι των 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων η φύλαξη των σχολείων όπως και των ΑΕΙ περνάει σε εταιρείες.Το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες της καθαριότητας και του πράσινου στους ΟΤΑ θα το πληρώσει ο λαός αφού τα ανταποδοτικά τέλη για τα σκουπίδια υπολογίζεται να τετραπλασιαστούν !!Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι νοικοκυρεύει το Δημόσιο Τομέα.Έρχονται νέα μέτρα. Λέει ψέματα η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ετοιμάζει νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ. Δυναμώνει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων στο μετρό, στέλνει τους εισαγγελείς στα πανεπιστήμια, το διοικητικό προσωπικό των οποίων βρίσκεται σε κινητοποιήσεις.
Συνάδελφοι, Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, ένα κράτος που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ, τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ο εργαζόμενος λαός. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος. Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.
Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:ü
Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. ü Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.ü Ένα πανεπιστήμιο που θα παράγει επιστήμη κι έρευνα για την κάλυψη των δικών μας αναγκών, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους– όχι στο πανεπιστήμιο Α.Εü Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.ü Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ü Κανένας πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.ü ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια.Ο συντονισμένος αγώνας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι απαραίτητος είναι μονόδρομος. Αλληλεγγύη και συντονισμός σε κάθε κομμάτι που πλήττεται.
Σήμερα οι πανεπιστημιακοί, οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ και τα ΕΑΣ, οι καθηγητές, οι δημοτικοί αστυνομικοί, χθες οι φύλακες , αύριο όλοι.ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









