Παραχώρησε προνόμια στην Καθολική Εκκλησία που δεν απολαμβάνουν οι άλλες εκκλησίες
Ο Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες διέταξε την αναθεώρηση των δεσμών της Βενεζουέλας με το Βατικανό εν μέσω εντάσεων μεταξύ της κυβέρνησής και τους επισκόπους της χώρας. Μια συμφωνία με το Βατικανό έδωσε προνόμια στην Καθολική Εκκλησία που δεν απολαμβάνουν οι άλλες εκκλησίες, είπε.
Καθώς η Βενεζουέλα ήταν μια κοσμική χώρα, η παραχώρηση προνομίων σε μια συγκεκριμένη θρησκευτική ομάδα ήταν μια παραβίαση του συντάγματος, συμπλήρωσε.
Η Επισκοπική Διάσκεψη της Βενεζουέλας προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα για την αυξανόμενη πολιτική πόλωση ενόψει των βασικών κοινοβουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Ο κ. Τσάβες περιέγραψε του τοπικούς Καθολικούς ηγέτες ως «τρωγλοδύτες».
Στην τηλεοπτική του ομιλία την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τσάβες δήλωσε ότι ζητούσε από τον υπουργό Εξωτερικών να επανεξετάσει της επί δεκαετιών συμφωνία με το Βατικανό.
Επίσης αμφισβήτησε και την εξουσία του Πάπα, λέγοντας ότι ήταν επικεφαλής του Βατικανού και όχι απεσταλμένος του Χριστού στη Γη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










