Ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου
Το RE-culture 2 που εκτυλίσσεται στην Πάτρα από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 και θα διαρκέσει έως και τα τέλη Οκτωβρίου 2013, ξεπέρασε τα στενά όρια της εντοπιότητας και εκπέμπει πλέον σε εθνικό επίπεδο.
Η προβολή της Πάτρας μεγαλώνει στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό μέσω του RE-culture 2. Σε περίοπτη θέση σε site πρεσβειών, εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, portal και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκεται το RE-culture 2 και όχι αδίκως.
Είναι με διαφορά η σημαντικότερη καλλιτεχνική εκδήλωση που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Πάτρα, την Πελοπόννησο αλλά και την Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα η 2η αυτή διοργάνωση απλώνεται σε πολλούς χώρους της Πάτρας όπως η Αγορά Αργύρη, τα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά στη Γούναρη και το Σκαγιοπούλειο στην οδό Ιεροθέου και Σολωμού που άνοιξε τις πύλες του για 1η φορά σε πολιτιστική εκδήλωση από τότε που ανακαινίστηκε πριν από 12 χρόνια.
Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την διοργάνωση της Art in Progress δεν είναι μόνο το καλλιτεχνικό επίπεδο των συμμετεχόντων, οι διεθνείς συμμετοχές, οι ελληνικές συμμετοχές και το μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών - βιωματικών σεμιναρίων.
Το RE-culture είναι ιδιαίτερο γιατί στηρίζεται στην συνέπεια και τον επαγγελματισμό ανθρώπων που δεν πληρώνονται αλλά δίνουν τον χρόνο τους και την ψυχή τους για να ζήσουν σε μία καλλίτερη πόλη, πιο ανθρώπινη, πιο δημιουργική.
Κατάφεραν σε συνδιοργάνωση με το Σκαγιοπούλειο κέντρο προστασίας του παιδιού νομού Αχαΐας να ανοίξουν μετά από χρόνια το εξαιρετικό οίκημα του Σκαγιοπούλειου και τον κήπο του.
Αξιοποίησαν το κομμάτι του Εσπέρου με άποψη, ως info point.Έπεισαν και στηρίχτηκαν από τους ίδιους τους πολίτες γιατί έχουν όραμα.
Δόμησαν διεθνείς και πανελλαδικές σχέσεις μία ομάδα ενεργών πολιτών μέσα σε ένα χρόνο και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), τον Δήμο και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου…
«Αν δεν μας έκλειναν πόρτες η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και κομμάτια του Δήμου Πατρών θα ήμασταν ακόμη καλλίτεροι. Παρουσιάζουμε κάτι πρωτότυπο και καινοτόμο. Δεν μπορούμε πια τα πανηγύρια, τα καρναβάλια και τις εύκολες λύσεις που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Η ψυχαγωγία είναι καλή αλλά οι μέρες μας θέλουν ουσιαστικό πολιτισμό. Μία μηχανική κίνηση της πολιτείας που κοστίζει χιλιάδες φορές περισσότερα από το RE-culture και δεν εμπνέει κανέναν. Η κοινωνία δεν αλλάζει έτσι. Εμείς δεν σταματάμε…", αναφέρει εκπρόσωπος της Art in Progress και συνεχίζει. "Μήπως θα ήταν φρόνιμο να τα ξανασκεφτούμε όλοι μας και ιδιαίτερα οι πολιτικοί μας;
Το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι το RE-culture 2 συνέβη και μάλιστα φέτος με μεγαλύτερες προσδοκίες για το μέλλον και αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά. Μην το χάσετε!"
1η Σεπτέμβρη έως 31η Οκτώβρη 2013.
Σκαγιοπούλειο (Σολωμού 85 και Ιεροθέου)
Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12-14)
Δημοτικά Λουτρά (Γούναρη 118).
*Αξίζει να τονιστεί ότι σποτ για την εικαστική διοργάνωση του Re-Culture 2 ήδη παίζεται στο κανάλι Mega, στην ενότητα Mega ζην που αφορά σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα ανά την χώρα.
Εκ των χορηγών επικοινωνίας του Re-Culture 2 είναι και το thebest.gr.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








