Στο φιλμ του Φρεντ Σκέπισι παίζει και η Ελληνοαυστραλέζα ηθοποιός Μαρία Θεοδωράκη
Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες (και στην Πάτρα στα Ster cinemas), από την εταιρεία Audiovisual, η δραματική ταινία «The Eye of the storm – Στο μάτι του Κυκλώνα» με ένα πολύ δυνατό καστ, που περιλαμβάνει τον βραβευμένο με Όσκαρ για τον «Σολίστα», Τζέφρι Ρας, την Σαρλότ Ράμπλινγκ του θρυλικού «Θυρωρού» και την Τζούντι Ντέιβις.
Πρόκειται για μια γλυκόπικρη κοινωνική ταινία, με επίκεντρο μια όχι και τόσο συνηθισμένη οικογένεια, στην Αυστραλία του ΄70.
Η ταινία του πολυβραβευμένου, Αυστραλού Φρεντ Σκέπισι είναι μια διεισδυτική σκιαγράφηση των ανθρώπινων και οικογενειακών σχέσεων, και των τριών βασικών χαρακτήρων που πρωταγωνιστούν, βασισμένη στο μυθιστόρημα του μοναδικού Αυστραλού που έχει αποσπάσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Πάτρικ Γουάιτ.
Στο προάστιο του Σίδνεϊ, Centennial Park, τη δεκαετία του ’70, η Ελίζαμπεθ Χάντερ είναι μια απόλυτα μητριαρχική φιγούρα που ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της, ακόμη και μπροστά στο θάνατο. Η κ. Χάντερ παραμένει μια ισχυρή δύναμη σε εκείνους που την περιβάλλουν.
Μπουχτισμένοι από τους τρόπους και την στάση ζωής της τα δυο της παιδιά, που ζουν στο Λονδίνο, μακριά της, αναγκάζονται να την επισκεφθούν όταν μαθαίνουν ότι είναι ετοιμοθάνατη, και αγωνίζονται να αποκτήσουν την τεράστια κληρονομιά της.
O Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας, η πολυβραβευμένη πρωταγωνίστρια Σαρλότ Ράμπλινγκ (είχε παίξει και στον Βυσσινόκηπο σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη) και η προτεινόμενη δύο φορές για Όσκαρ Τζούντι Ντέιβις, συμπρωταγωνιστούν σε μια γλυκόπικρη, «σαιξπηρικών» αποχρώσεων ταινία, για μια όχι και τόσο συνηθισμένη οικογένεια, στην Αυστραλία του ΄70.
Ο πολυβραβευμένος Φρεντ Σκέπισι, γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1939 και ξεκίνησε την καριέρα του σκηνοθετώντας διαφημιστικά σποτ και ντοκιμαντέρ. Έκανε το ντεμπούτο του με την ημι-αυτοβιογραφική μεγάλου μήκους ταινία The Devil’s Playground (1976), που απέσπασε 6 βραβεία από το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI), μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας, διάκριση που τον καθιέρωσε διεθνώς.
Οι επόμενες ταινίες του είχαν την ίδια επιτυχία και απέσπασαν αμέτρητα βραβεία. Με το Evil Angels (1988) απέσπασε 2 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (σκηνοθεσίας, σεναρίου). Το 2004 σκηνοθέτησε τη βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα μίνι - σειρά Empire Falls για την τηλεόραση, με τον βασικό ηθοποιό του, Πολ Νιούμαν να κερδίζει το EMMY για την ερμηνεία του (Β' ρόλο σε μίνι-σειρά ή ταινία).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φρεντ Σκεπίσι τη δεκαετία του ’80 είχε σκηνοθετήσει δύο αξιόλογες ταινίες και συνάμα εμπορικές επιτυχίες, την «Ρωξάννη» με τον Στιβ Μάρτιν και την Ντάριλ Χάνα, το 1987 και το «Κραυγή στο σκοτάδι» που αφορούσε ένα πραγματικό περιστατικό στην Αυστραλία, με πρωταγωνιστές την μέριλ Στριπ και τον Σαμ Νιλ.
Η ταινία «Στο Μάτι του Κυκλώνα» γυρίστηκε σε Σίδνεϋ, Παρίσι και Λονδίνο.
Η ταινία, όπως γράφει το σάιτ myfilm.gr, υπήρξε box office hit στην χώρα της και απέσπασε 11 υποψηφιότητες από το Ινστιτούτο Κινηματογράφου Αυστραλίας και 3 βραβεία μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ερμηνείας για την Τζούντι Ντέιβις.
Ο Σκέπισι είχε 22 ολόκληρα χρόνια να γυρίσει ταινία στην Αυστραλία. Επίσης, το Eye of the Storm, είναι η ταινία με την οποία επιστρέφει στην σκηνοθεσία , μετά το 2005 και την βραβευμένη σειρά «Empire Falls».
Η Αλεξάνδρα Σκέπισι που υποδύεται στην ταινία την υπηρέτρια της Σαρλότ Ράμπλινγκ είναι η κόρη του σκηνοθέτη, που είναι επίσης σκηνοθέτρια έχοντας γυρίσει μια ταινία και στην Ελλάδα (Σίφνο).Ο Σκέπισι συνεργάζεται για πρώτη φορά με την κόρη του. Ο Σκέπισι μοιράζεται τη ζωή του ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και την γενέτειρά του, Μελβούρνη, και έχει συνολικά 7 παιδιά, μεταξύ των οποίων και την Αλεξάνδρα.
Στο φιλμ παίζει έναν από τους βασικούς ρόλους και η Ελληνοαυστραλέζα ηθοποιός Μαρία Θεοδωράκη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








