Στο χώρο του ελαιώνα του Κάστρου η μουσικοποιητική εκδήλωση του Θάνου Μικρούτσικου την προσεχή Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013, στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας
"Ας μην μας καταβροχθίσουν οι κοριοί" από τον Κοζία και τον Μπλέηκ στον Μπέρτολτ Μπρεχτ. Αυτός είναι ο υπέροχος τίτλος της μουσικοποιητικής βραδιάς με επικεφαλής τον Πατρινό συνθέτη και τραγουδοποιό Θάνο Μικρούτσικο που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013, στις 21.30, στο Κάστρο Πάτρας.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 € και 8 € (το φοιτητικό).
Εισιτήρια διατίθενται στα καταστήαματ Discover, Musical και Καραμούζης.
Μία αναγκαία διευκρίνιση είναι ότι η εκδήλωση δεν θα λάβει χώρα στο καινούριο θεατράκι με τις κερκίδες 290 θέσεων που είχε στηθεί για τις ανάγκες της παράστασης "Τρωάδες" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (το οποίο ήδη απομακρύνθηκε) αλλά στον γνώριμο χώρο του Ελαιώνα του Κάστρου όπου έχουν γίνει κατά το παρελθόν πολλά συναυλίες όπως του Μιχάλη Χατζηγιάννη, του Γιάννη Χαρούλη, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, κ.α.
Περιγραφή
Ο Φλωμπέρ, ο Καβάφης, ο Μιχαήλ Μητσάκης πέρασαν από την Πάτρα. Το γνωρίζω καλά. Δεν είμαι σίγουρος για τον Γουίλιαμ Μπλέηκ. Γι΄ αυτό τον κάλεσα εδώ. Θέλω να γνωρίσει τον Γιώργο Κοζία. Θα τους συστήσω εγώ με τη βοήθεια της Νέλλης και της Αγγελικής. Και είμαι σίγουρος ότι ο Κοζίας θα συστηθεί ως “Στρατιώτης Φρειδερίκος Ιωάννης Φραγκίσκος Βόυτσεκ. Τυφεκιοφόρος. Πυροβολεί τον γαλαξία!» Και ο Μπλέηκ –ξέρω καλά τις εμμονές του- θα του απαντήσει.
Κύριε “ Αν διώξετε τη μαύρη εκκλησία
Αν διώξετε του γάμου την κηδεία
Αν διώξετε του αίματος τη φάρα
θα ΄χετε διώξει την παλιά κατάρα”
Αλλά τη σημερινή κατάρα θα την ξορκίσει ο Μπρεχτ. Από τις καλύτερες μουσικές στιγμές μου στην Πάτρα όταν πρωτόπαιξα την “ Μουσική Πράξη στον Μπρεχτ” σε 4 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο το 1979. Αλλά και η επανάληψη του το 1998 στον ίδιο χώρο, εξαιρετική. Τώρα μαζί μου θα είναι η εκπληκτική Ρίτα Αντωνοπούλου αλλά και ο Θύμιος Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης στα πνευστά τους.
Για να μιλήσουμε για την βαρβαρότητα αυτών που μας συμβαίνουν ο Μπέρτολτ είναι η καλύτερη περίπτωση. Και ας μην καταφέραμε να κρατήσουμε την πίπα μας αναμμένη, όλοι “ελπίζουμε στους σεισμούς που μέλλονται για νάρθουν”
Αυτός ο τύπος από το Άουγκσμπουργκ, επανέρχεται με τέτοια δύναμη σ΄ αυτά τα χρόνια της φρίκης που δεν μπορεί να μην κάνει μια στάση στην Πάτρα. Πρέπει επειγόντως να μας μιλήσει. Και ξέρω πως θα καταλήξει.
“Άκου φίλε. Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις.
Αν όμως δεν αγωνιστείς έχεις ήδη χάσει”. Γι΄ αυτό να είστε όλοι εκεί. Για ν΄ ακουστεί η φωνή τους…
Θάνος Στ. Μικρούτσικος
*Στον Ελαιώνα του Κάστρου της Πάτρας είχε πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι και η συναυλία των Gravitysays Ι και Playground Noise που ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr








