Τι είπαν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα του κόμματος.
"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στήριξε και στηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα γιατί ήταν αναγκαία για να μην πτωχεύσει η χώρα και θα στηρίξει και το ασφαλιστικό" ανέφεραν στον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του κόμματος.
Ξεκαθάρισαν, όμως, ότι δεν μπορεί να καταργηθούν κατακτήσεις εργαζομένων χωρίς να λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να ωφελούνται πέντε έως δέκα “μεγαλοκαρχαρίες”».
Οι βουλευτές ζήτησαν τηνμείωση του ποσοστού των απολύσεων που προβλέπεται στο κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα, από 5% σε 4% ενώ πρότειναν την υποχρεωτική επιδότηση του μισθού των νεοπροσληφθέντων από τον ΟΑΕΔ.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να πάρει το κονδύλι των 200 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ σε περίπτωση που η επιδότηση γίνει υποχρεωτική.
Ο υπουργός Εργασίας, σημείωσε, επίσης, ότι τα μέτρα και οι αλλαγές στο εργασιακό αφορούν μόνο το 5% των επιχειρήσεων, αφού το 95% απασχολεί προσωπικό κάτω των 20 ατόμων.
Στις προτάσεις που ακούστηκαν περιλαμβάνονται:
- οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέους να μην μπορούν να απολύσουν αντίστοιχο αριθμό παλαιών εργαζομένων πριν την παρέλευση εξαμήνου
- να υπάρξει ενιαίος κατάλογος κοινής αποδοχής για τη διαιτησία, με τον υπουργό να φέρεται να έχει ζητήσει κατάλογο μεσολαβητών από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Πριν τη συνεδρίαση του ΚΤΕ ο κ. Λοβέρδος συμμετείχε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ και με πρωθυπουργική απόφαση, καθορίστηκε ότι οι αλλαγές στα εργασιακά δεν θα ισχύσουν μέσω Προεδρικού Διατάγματος αλλά θα περάσουν από τη Βουλή μαζί με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο τελικά θα κατατεθεί τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










