Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πολύ καλά τα πήγε ο νέος "Γκάτσμπι" στα Αμερικάνικα ταμεία με 51 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις

Πολύ καλά τα πήγε ο νέος "Γκάτσμπι&...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες, και στα Ster Cinemas της Πάτρας την Πέμπτη 16 Μαίου 2013

Χάρη σε μία εξαιρετική και αποδοτική όπως αποδεικνύεται διαφημιστική καμπάνια προώθησης αλλά και στο γεγονός ότι ήταν η μοναδική νέα ταινία που απευθυνόταν στο μεγάλο σε ευρύτητα και όγκο, γυναικείο κοινό, το νέο φιλμ του «Υπέροχου Γκάτσμπι 3d» σε σκηνοθεσία του Αυστραλού Μπαζ Λούρμαν, «έσκισε» εμπορικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το ακριβό φιλμ που λέγεται ότι στοίχισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια με τον 39χρονο Λεονάρντο Ντι Κάπριο να φορά κοστούμια του διάσημου οίκου Brooks Brothers και να υποδύεται τον λογοτεχνικό ήρωα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, τον μεγιστάνα Τζέι Γκάτσμπι στο Λονγκ Άιλαντ της Ν. Υόρκης των μέσων της δεκαετίας του ’20, έφερε στα ταμεία το 1ο τριήμερο προβολής του (10-12 Μαΐου) πάνω από 51 εκατομμύρια δολάρια, σε περίπου 3500 αίθουσες.

Παρόλη την εμπορική επιτυχία που δεν φαίνεται να επισκιάστηκε από τις συγκρατημένες και σε κάποιες περιπτώσεις μέτριες κριτικές, η νέα ταινία για τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» δεν μπόρεσε να εκθρονίσει από την 1η θέση τον εμπορικότατο «Iron Man 3» με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ που αν και έχασε μέρος της δύναμης του έκανε εισπράξεις 2ου τριήμερου κοντά στα 73 εκατομμύρια φτάνοντας στο σύνολο τα 285 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 10 μέρες προβολής στην Αμερική.

Όπως αναφέρει το σάιτ boxoofice mojo, το νούμερο των 51,1 εκατομμυρίων δολαρίων του νέου «Γκάτσμπι» (η παλιότερη ταινία του 1974 με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και τη Μία Φάροου βγήκε τώρα σε blu ray), κατάφερε το 3ο καλύτερο πλασάρισμα όλων των εποχών ταινίας στην 2η θέση του box office, μετά τις ταινίες «The Day After Tomorrow» ($68.7 εκατομμύρια πίσω από το Shrek 2) και «Sherlock Holmes» ($62.3 πίσω από το Avatar).

Να σημειωθεί ακόμα ότι η υψηλή αυτή εμπορική επίδοση είναι και η 2η καλύτερη για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο τα τελευταία χρόνια μετά το «Inception» του 2010.

Το κοινό που έσπευσε να δει την ταινία στις ΗΠΑ ήταν σε ποσοστό 59% γυναικείο και άνω των 25 χρόνων σε ποσοστό 69%. Ωστόσο χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν τα εισιτήρια των 3d προβολών του φιλμ (εκτιμάται ότι το 33% των εισιτηρίων προήλθαν από τις τρισδιάστατες προβολές σύμφωνα με το boxoffice mojo, το οποίο πάντως θεωρεί ότι η ταινία θα φτάσει άνετα τα 120-130 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο εξαιρετικό για ένα ρομαντικό δράμα εποχής).

Η ταινία να θυμίσουμε ότι θα βγει στην Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, μία μέρα μετά την επίσημη πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ των Κανών ενώ αυτή την Τετάρτη 15 Μαΐου το βράδυ η εταιρεία διανομής Village Films διοργανώνει ειδική αβάντ πρεμιέρ εκδήλωση προβολή της ταινίας στο Village cinemas στο Φάληρο, στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture