Τοι δείχνει δημοσκπόηση της MRB
Προβάδισμα της τάξης του 8% του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου καταγράφεται σε δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 28,1% και ακολουθούν η ΝΔ με 20,1%, το ΚΚΕ με 7%, ο ΛΑΟΣ με 4,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,6%.
Πρώτο, ωστόσο, κόμμα φαίνεται πως αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, το ποσοστό της οποίας αθροίζεται σε 31,1%.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 31,4% έναντι 20,75 του Αντώνη Σαμαρά.
Στην ίδια έρευνα οι πολίτες δείχνουν ανήσυχοι για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση δηλώνουν 7 στους 10 Έλληνες.
Παράλληλα σε ποσοστό 59,8% δηλώνουν ότι η κυβέρνηση μάλλον ή σίγουρα θα αποτύχει στον στόχο της αύξησης των δημοσίων εσόδων, το 54,4% εκφράζει την ίδια άποψη για τον στόχο περιορισμού των εξόδων, ενώ το 63,8% εκτιμά ότι θα χρειασθούν τουλάχιστον 3 χρόνια για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Οι Έλληνες εμφανίζονται επίσης απογοητευμένοι από τα πολιτικά κόμματα, αφού θετικές κρίσεις συγκεντρώνουν: το ΠΑΣΟΚ 25%, η Ν.Δ. 12,7%, το ΚΚΕ 10,1%, ο ΛΑΟΣ 8,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 7%. Ειδικά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι τα χαμηλότερα ποσοστά που έχουν καταγραφεί εδώ και πέντε χρόνια.
Αντίστοιχη είναι η μείωση και στο ύψος των θετικών κρίσεων σε επίπεδο πρόσωπων, αφού θετική εικόνα για τον Γιώργο Παπανδρέου έχει το 32,7% (έναντι 47,5% προ εξαμήνου) για τον Αντώνη Σαμαρά το 25,7% (έναντι 44,5%) για την Αλέκα Παπαρήγα το 16,7%, για τον Γιώργο Καρατζαφέρη 19,7% και για τον Αλέξη Τσίπρα το 15.7%.
Όσο για το ερώτημα ποιο κόμμα εξουσίας μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα, το 42,2% απαντά «κανένα», το 30% το ΠΑΣΟΚ και το 20,3% η ΝΔ.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










