Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έκλεισε το μοναδικό οικονομικό κανάλι της Ελλάδας

Έκλεισε το μοναδικό οικονομικό κανάλι της Ελλάδας

Συμπαράσταση από τους τηλεθεατές

Με μια επιχείρηση αστραπή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κατέβασε χθες τις κεραίες του οικονομικού καναλιού SBC. Πρόκειται για το μοναδικό οικονομικό κανάλι της χώρας μας που αν και μικρό μετέδιδε σε κανονικό χρόνο τις συναλλαγές του χρηματιστηρίου αλλά και αρκετές οικονομικές ειδήσεις. Μάλιστα το κανάλι προβάλλεται σε όλες τις οθόνες του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την συγκεκριμένη συχνότητα που μετέδιδε το κανάλι την είχε δεσμεύσει το κανάλι της Βουλής ενώ ήδη έχει συχνότητες.Μάλιστα το SBC συνεργάζεται με το εγκυρότερο παγκόσμιο οικονομικό δίκτυο, το Bloomberg. Χθες το μεσημέρι η αστυνομία μαζί με τεχνικούς πήγαν στον Υμηττό όπου κατέβασε τις κεραίες του καναλιού ενώ συνέλαβε εν μέσω διαπληκτισμών τον ιδιοκτήτη του καναλιού Ηλία Κοπανίτσα.

Η χρονική συγκυρία της πράξης γεννά πολλά ερωτηματικά αφού το κανάλι έχει αμιγώς οικονομική θεματολογία που όπως είναι επόμενο απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας που ανησυχεί.

Από την πλευρά του ο σταθμός, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η φίμωση του μοναδικού οικονομικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας , χωρίς καμία προειδοποίηση, πλήττει ευθέως την ενημέρωση των πολιτών και την ελευθερία της δημοσιογραφίας. Η αυθαίρετη παρέμβαση της ΕΕΤΤ να κατεβάσει το σήμα εκπομπής του SBC , πραγματοποιήθηκε σε μία χρονική στιγμή που οι οικονομικές εξελίξεις της χώρας , καθορίζουν τη ζωή των πολιτών της . Αυτή την ώρα ο πρόεδρος του SBC Ηλίας Κοπανίτσας, κρατείται με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής , επειδή υπερασπίζεται το δικαίωμα της ενημέρωσης των Ελλήνων πολιτών.

Πλήθος τηλεθεατών εκφράζει την συμπαράστασή του απέναντι στην αυθαίρετη απόφαση της ΕΕΤΤ να μπλοκάρει τη συχνότητα του μοναδικού οικονομικού καναλιού της χώρας οδηγώντας στην ανεργία 80 εργαζομένους . Χιλιάδες επενδυτές τηλεφωνούν σε τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρίες, θεσμικούς επενδυτές εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη φίμωση του SBC, με αποτέλεσμα να στερούνται την οικονομική ενημέρωση από τον μοναδικό οικονομικό δίαυλο και ενώ λίγες ώρες πριν η Ελλάδα δέχθηκε νέο χτύπημα από τον οίκο Moody’s που υποβάθμισε την πιστοληπτική της αξιολόγηση. Το πρόγραμμα του SBC θα συνεχίσει να αναμεταδίδεται μέσω του διαδικτυακού τόπου: www.sbctv.gr με τις αποκλειστικές διεθνείς συνεργασίες του Bloomberg και του Russia Today.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του SBC πιστεύουν απόλυτα ότι η Πολιτεία θα κάνει το δημοκρατικό της καθήκον. Το SBC δεν φιμώνεται και θα εκπέμψει κανονικά για να ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τις εξελίξεις στην εγχώρια και διεθνή οικονομία".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις