Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πατρινή αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη βραβεύθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας – Τι δήλωσε στο thebest.gr

 Η Πατρινή αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη βρ...

Η δική της συμμετοχή απέσπασε το "Βραβείο καλύτερης ουτοπικής πρότασης"

Η νεαρή Πατρινή αρχιτέκτονας Μυρτώ Κιούρτη βραβεύθηκε για την πρότασή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Re-Think Athens για τον ανασχεδιασμό του κέντρου της Αθήνας. Πρόκειται για πανευρωπαικό διαγωνισμό ο οποίος οργανώθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τον Δήμο Αθηναίων και το Ίδρυμα Ωνάση.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν ο ανασχεδιασμός της οδού Πανεπιστημίου, της πλατείας Κοραή, της πλατείας Ομονοίας και της οδού Πατησίων μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η ίδια μιλώντας στο thebest.gr, ξαφνιάστηκε από τη βράβευση καθώς δεν την περίμενε. Όπως είπε η πρόταση που κατέθεσε προσπαθεί να μιλήσει στο ευρύ κοινό για το πώς θα αγαπήσουν ξανά την πόλη τους. Αυτός είναι το κυρίαρχο μήνυμά μου, πως εάν πρώτα εμείς δεν αλλάξουμε στάση απέναντι στην πόλη που ζούμε, να μην περιμένουμε κανένας άλλος να το πράξει, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Μυρτώ Κιούρτη, συμμετείχε στον διαγωνισμό μαζί με τους Κώστα Τσιαμπάο, αρχιτέκτονα και Παναγή Παναγιωτόπουλο κοινωνιολόγο, λέκτορα στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, γνωστοί αρχιτέκτονες από την σχολή αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου αλλά και σημαντικοί αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι από καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως το Harvard, το Columbia, το ΜΙΤ και το Cooper Union. Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν 71 προτάσεις πολλές από τις οποίες ανήκαν σε Ευρωπαίους αρχιτέκτονες.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε χθες Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Ωνάση. Το πρώτο βραβείο απέσπασε μεγάλο και σημαντικό Ολλανδικό γραφείο.

Η δική της συμμετοχή απέσπασε το "Βραβείο καλύτερης ουτοπικής πρότασης".

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΥΡΤΩ ΚΙΟΥΡΤΗ

Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Πάτρα. Σπούδασε αρχιτέκτονας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πραγματοποίησε ένα μεταπτυχιακό στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Έκανε διδακτορικό στη σχολή αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Από το 2002 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Πάτρα σε συνεργασία με τον πατέρα της Ιωάννη Κιούρτη, πολιτικό μηχανικό και τον αδερφό της Θανάση Κιούρτη επίσης πολιτικό μηχανικό.

Το 2010 η οικογένεια Κιούρτη ίδρυσε την Τεχνική Μελετητική Εταιρεία KiourtiTechniki με έδρα την Πάτρα και παράρτημα στην Αθήνα.

Έργα της κάπως γνωστά στην Πάτρα είναι το καφέ SiDoux και το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου.

Επίσης έχει εμπλακεί ενεργά στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαίας.

Το 2009 ήταν υπεύθυνη συντονισμού της 6ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αρχιτεκτονικού Έργου WALLS που οργανώθηκε από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαίας ενώ το 2006 ήταν συνεπιμελήτρια της 5ης Πανελλήνιας Έκθεσης Αρχιτεκτονικού Έργου. Το 2007 ήταν εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαίας.

Δείτε τη μακέτα που πήρε τη διάκριση:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις