Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για μια ενιαία Αιγιάλεια στην εποχή του "Καλλικράτη"

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για μια ενιαία...

Από σημαντικούς φορείς και συλλόγους του Αιγίου

Με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου φορείς του Δήμου Αιγίου, τάσσονται κατά της δημιουργίας δύο Δήμων στο Αίγιο και κάνουν λόγο για θυσία της περιοχής στο βωμό προσωπικών συμφερόντων στενοκέφαλων πολιτικών. Αναφέρουν συγκεκριμένα:" Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, ενώ θεωρούσαμε αυτονόητο τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην Αιγιάλεια, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τίθεται προς διαβούλευση και δεύτερη πρόταση, η οποία θέλει την Αιγιάλεια διχοτομημένη και διασπασμένη. Ο έως τώρα υποστηριζόμενος, ένας και μοναδικός Δήμος της Αιγιάλειας, το πρότυπο αναπτυξιακής προοπτικής, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του «Καλλικράτη» αμφισβητείται και θυσιάζεται στο βωμό των προσωπικών συμφερόντων στενοκέφαλων μικροπολιτικών.

Είναι προφανές, ότι κάποιοι παρεμβαίνοντας στο Υπουργείο Εσωτερικών προσπαθούν να επιβάλλουν την θέληση αυτών και των οικείων τους.  Έως πότε οι κυβερνήσεις θα εξυπηρετούν τοπικιστικά και προσωπικά συμφέροντα; Αυτή η  χρόνια τακτική εξυπηρέτησης και ρουσφετολογίας, έφερε τη χώρα μας στο πρωτοφανές οικονομικό ρεζίλεμα.  Τα αποτελέσματα αυτών των τακτικών προσπαθούμε σήμερα να αντιμετωπίσουμε και να περισώσουμε τη χώρα μας από τον οικονομικό κατατρεγμό.

Ο λαός της Αιγιάλειας ενώνει τη φωνή του και πρέπει επιτέλους να εισακουσθεί. Επιθυμούμε έναν ενιαίο και ισχυρό Δήμο, τον Δήμο Αιγιαλείας για τους εξής σημαντικούς λόγους:

  1. Τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής επιτρέπουν τη δημιουργία ενός Δήμου. Ολόκληρη η περιοχή της Αιγιάλειας έχει ακριβώς τα ίδια γεωφυσικά και αναπτυξιακά γνωρίσματα, π.χ. μια ενιαία συνεχόμενη παραλιακή ζώνη που απαιτεί ενιαίες οικιστικές παρεμβάσεις και ενιαία αναπτυξιακή στρατηγική. Με τον ενιαίο Δήμο συναθροίζονται τα πλεονεκτήματα και δημιουργούνται ευκαιρίες για ευρύτερη ανάπτυξη και  ευημερία

 

  1. Ο Δήμος Αιγιαλείας γίνεται ισχυρός με πληθυσμό, άνω των 50.000 κατοίκων. Θα γίνει ο τέταρτος σε μέγεθος Δήμος της Πελοποννήσου. Έτσι η Αιγιάλεια αποκτά αναγνωρισιμότητα, αποκτά υπόβαθρο και έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί πολύ μεγαλύτερα κονδύλια και αναπτυξιακά προγράμματα.

 

  1. Ένας αδιάσπαστος και ισχυρός Δήμος θα μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά και άμεσα Υπηρεσίες που μικρότεροι Δήμοι αδυνατούν να υποστηρίξουν, π.χ. Δ/νση Συγκοινωνιών, Πολεοδομία, Ενιαία Τεχνική Υπηρεσία. κλπ.

 

  1. Η υποδομή της ενιαίας διοίκησης ήδη υφίσταται. Όλες οι Υπηρεσίες των όμορων Δήμων τελούν υπό των κεντρικών Υπηρεσιών του νυν Δήμου Αιγίου.

 

  1. Οι νέοι συγκοινωνιακοί άξονες, όχι μόνο φέρνουν την Αιγιάλεια σε απόσταση αναπνοής από τους επιμέρους Δήμους αλλά την καθιστούν προάστιο των Αθηνών, παρέχοντας μεγάλες ευκαιρίες και δυνατότητες.

 

  1. Η ανάγκη για την εφαρμογή ενός σχεδίου οικιστικής και πολεοδομικής οργάνωσης είναι επιτακτική. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός ενιαίου και ισχυρού Δήμου.

 

  1. Η επιλογή του ενός Δήμου για την Αιγιάλεια είναι απόλυτα σύμφωνη με την φιλοσοφία και το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» για την ενδυνάμωση του αναπτυξιακού ρόλου των Ο.Τ.Α. και τη δημιουργία Δήμων που θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών.

 

  1. Η πρόταση διαίρεσης – διάσπασης της Αιγιάλειας είναι αντίθετη σε όλα τα κριτήρια, πληθυσμιακά, κοινωνικά, πολιτιστικά, ιστορικά. Συγκεκριμένα, η Πρόταση Ι ορίζει ως δυο έδρες το Αίγιο και το Διακοπτό, που απέχουν μεταξύ τους μόλις 12 χλμ και τη στιγμή που το Αίγιο έχει πληθυσμό και δομές για 30.000 κατοίκους, ενώ το Διακοπτό για 5.000! Εξάλλου, εξαιτίας αυτής της μικρής απόστασης μεταξύ τους, σε λίγα χρόνια θα ενωθούν και οικιστικά.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ, αντιλαμβάνεστε ότι για τους ανωτέρω λόγους αλλά και για ακόμα περισσότερους, η Αιγιάλεια δεν πρέπει να διαιρεθεί. Ο λόγος για τον οποίο τέθηκε προς συζήτηση η πρόταση για τη δημιουργία δύο Δήμων, περνάει το μήνυμα ότι «κάποιοι» και για «κάποιους λόγους» θέλουν να την διασπάσουν. Πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι η συγκεκριμένη ιστορική απόφαση είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη για το αύριο όλων των Αιγιαλέων και μικροκομματικές σκοπιμότητες ή πελατειακές εξυπηρετήσεις δεν έχουν θέση εδώ. Το μέλλον του πολίτη της Αιγιάλειας είναι ένας Δήμος, ισχυρός, βιώσιμος με σχέδιο και στρατηγική. Ευελπιστούμε ότι θα διαψεύσετε όλα τα επικίνδυνα σενάρια και θα δημιουργήσετε ένα δυνατό Δήμο, το ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

1. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

  1. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

  1. ΕΝΩΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

  1. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ & ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΙΓΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜ/ΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ, ΚΟΜΜΩΤΩΝ & ΚΟΜΜΩΤΡΙΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ «ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ»

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΦΟΡΤΗΓΩΝ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

«Ο ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΣ»

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤ. ΤΑΞΙ  ΑΙΓΙΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

«Ο ΑΓΙΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»

10. Κ.Τ.Ε.Λ. ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

11. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΑΙΓΙΟΥ  «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις