Back to Top
#TAGS Κορωνοϊός Επίδομα 800 ευρώ Πατρών-Πύργου Έβρος
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

MARIA'S TASTE

/

Μοσχάρι με κάστανα στιφάδο!

Μοσχάρι με κάστανα στιφάδο!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο28

Ζουμερό και λαχταριστό. Τα κρεμμυδάκια σε συνδυασμό με τα κάστανα δίνουν μια γλυκιά υπέροχη γεύση! Ας το φτιάξουμε!

Υλικά

1,5 κιλό μοσχάρι (στρογγυλό, ελιά ή κιλότο, ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το κόψει σε μερίδες)

1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο ολόκληρα, καθαρισμένα

1 κιλό κάστανα καθαρισμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2-3 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες (ή έτοιμο πελτέ)

¼ φλιτζάνι ξύδι από κρασί

1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί

Ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

1 δαφνόφυλλο

Κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλλα

2-3 κλαράκια γαρίφαλο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο (να έχει καλυφθεί ο πάτος) και σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού (αφού τα έχουμε στεγνώσει καλά). Τα αφαιρούμε και τα φυλάμε σε μια πιατέλα. Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμυδάκια στο κάτω μέρος και τα σοτάρουμε καλά στην ίδια κατσαρόλα μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει, μετά το κρέας, αλάτι, μπαχάρι, κανέλλα, γαρίφαλλο, το δαφνόφυλλο και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και προσθέτουμε τα κάστανα, τη ντομάτα κι δυο ποτήρια νερό (μπορούμε και ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να γίνει το κρέας μας (περίπου 1 ½ ώρα). Αν χρειαστεί προσθέτουμε νεράκι ή ζωμό για να μην μας κολλήσει. Ανακατεύουμε πολύ απαλά αν χρειαστεί για να μην μας λιώσουν τα κάστανα. Συνοδεύουμε με ρύζι ή πατατούλες φούρνου.

Tips

Μπορούμε και να μην χρησιμοποιήσουμε ντομάτα και να δέσουμε στο τέλος τη σάλτσα μας με λίγο βούτυρο ή λίγο αλεύρι διαλυμένο καλά σε χλιαρό νερό.

Αν δεν μπορούμε να καθαρίσουμε εύκολα τα κάστανα μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο για να ανοίξουν και να ξεφλουδίζονται εύκολα, αλλά τότε δεν τα βάζουμε στην κατσαρόλα από την αρχή του βρασμού αλλά μισή ωρίτσα το πολύ πριν το τέλος.

Καλή απόλαυση!

Maria's taste