Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το «Killer Joe» του Γουίλιαμ Φρίντκιν έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 20/9

Το «Killer Joe» του Γουίλιαμ Φρίντκιν έρ...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία όπου παίζει ο Μάθιου Μακόναχι θα αρχίσει να προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε

Από την ερχόμενη Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 θα αρχίσει να προβάλλεται στις Ελληνικές αίθουσες (στην Πάτρα στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε) η αστυνομική ταινία «Killer Joe» σε σκηνοθεσία του βετεράνου Αμερικανού δημιουργού Γουίλιαμ Φρίντκιν (βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας το 1971 για το French Connection-Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία με τον Τζιν Χάκμαν).

Στο «Killer Joe» που πέρυσι τέτοια εποχή είχε προβληθεί στα Φεστιβάλ της Βενετίας, του Τορόντο και της Ντωβίλ, πρωταγωνιστεί ο 41χρονος Μάθιου Μακόναχι σε ένα διαφορετικό ρόλο και ερμηνεία. Ο Γουίλιαμ Φρίντκιν έχει σκηνοθετήσει κι άλλες σημαντικές και πολυσυζητημένες ταινίες κατά το παρελθόν όπως τον τρομακτικό «Εξορκιστή» το 1973 και το αμφιλεγόμενο «Cruising-Ψωνιστήρι» με τον Αλ Πατσίνο το 1980.

Σύμφωνα με το στόρι του «Killer Joe», όταν ο 22χρονος έμπορος ναρκωτικών (Κρίς) ανακαλύπτει ότι η μητέρα του έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας, πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν. Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου «Κίλερ Τζο» προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι. Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι δεν επιστρέφεται!

Εκτός από τον Μακόναχι παίζουν ο Εμίλ Χιρς, η 22χρονη Juno Temple και οι Τόμας Χέιντεν Τσερτς και Τζίνα Γκέρσον. Οι Έλληνες κριτικοί κινηματογράφου υποδέχτηκαν θετικά την ταινία. Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ζουμπουλάκης στο vima.gr, έγραψε ότι «ο Μακόναχι φαίνεται ότι έχει βάλει ψηλά τον πήχη και εξελίσσεται σε ηθοποιό αξιώσεων»

Επίσης ο Γιώργος Κρασσακόπουλος στο flix.gr σημείωσε ότι "στο φιλμ του Γουίλιαμ Φρίντκιν, το pulp του Τζιμ Τόμσον συναντά το χιούμορ των αδελφών Κοέν και μαζί εκτοξεύονται σε ένα ανίερο μείγμα βίας, γέλιου, πεσιμισμού και ακρότητας. Ακούγεται απολαυστικό; Είναι!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture