Για την εξομάλυνση των σχέσεων
Στην Κίνα βρίσκεται ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι σε μια επίσκεψη, με στόχο την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλιάς επισκέφθηκε το στρατό από τερακότα στον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας στην δυτική πόλη Σιάν προτού ταξιδέψουν στο Πεκίνο.
Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο World Expo στη Σαγκάη.
Ο κ. Σαρκοζί αναμένεται να πιέσει για τα θέματα των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν στις συναντήσεις με τον Κινέζο ομόλογό του.
Τόσο η Γαλλία όσο και η Κίνα είναι μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και οι αναλυτές λένε ότι το Πεκίνο έχει ενδοιασμούς στο να προωθήσει το ζήτημα πυρηνικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό εμπορικό εταίρο.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr









