Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαν σήμερα, 24 Απριλίου

Σαν σήμερα, 24 Απριλίου
Νασοπούλου Δέσποινα

Οι πρωτοσέλιδοι τιτλοι του Τύπου

1184 π.Χ: Κατά μία άποψη, οι Έλληνες καταλαμβάνουν την Τροία, στην οποία εισέρχονται χρησιμοποιώντας τον Δούρειο Ίππο.

1792: Ο λοχαγός του πυροβολικού Ρουζέ Ντελίλ συνθέτει τη Μασσαλιώτιδα, που σήμερα αποτελεί τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

1827: Μία μέρα μετά τον θάνατο του Καραϊσκάκη στο Φάληρο, ακολουθεί η καταστροφική ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον Κιουταχή στην περιοχή του Αναλάτου, σημερινή Νέα Σμύρνη.

1871: Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αίγυπτο η όπερα του Βέρντι «Άιντα».

1915: Οι Νεότουρκοι συλλαμβάνουν 200 εξέχοντες Αρμενίους της Κωνσταντινούπολης. Αρχή της γενοκτονίας των Αρμενίων, που στοίχισε τη ζωή σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ως το 1923.

1935: Εκτελούνται οι στρατηγοί Αναστάσιος Παπούλας και Μιλτιάδης Κοιμήσης. Και οι δύο ήταν μάρτυρες κατηγορίας στη Δίκη των Έξι και είχαν λάβει μέρος στο βενιζελικό Κίνημα της 1ης Μαρτίου 1935.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις